У Херсоні відновили знищений росіянами пам'ятний знак на честь захисників

У Херсоні відновили знищений росіянами пам'ятний знак на честь захисників

Укрінформ
У Херсоні повністю відновили пам'ятний знак на честь бійців батальйону «Херсон», який російські окупанти влітку 2022 року розбили вщент і спалили сквер, де він був встановлений.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«У Херсоні повністю відновили пам'ятний знак на честь бійців батальйону «Херсон», яким командував лейтенант міліції Руслан Сторчеус. Він загинув у зоні проведення АТО 2014-го року і посмертно був нагороджений орденом «За мужність» lll ступеня. Вдячні херсонці увічнили пам'ять полеглих захисників України, облаштувавши сквер і пам'ятний знак», - написав начальник МВА.

Як розповів батько Руслана Олександр Сторчеус, російські окупанти влітку 2022-го року спробували знищити це місце і пам'ять про героїв - вони спалили сквер і розбили вщент меморіальну дошку.

Читайте також: На Харківщині відкрили памятний знак на честь захисників Золочева

Міська військова адміністрація відновила пам'ятний знак, комунальне підприємство «Парки Херсона» навело лад на території і надалі підтримуватиме її у належному стані.

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-