Росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували 11 областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували одинадцять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 вівторка, 26 вересня.

Зокрема, Черкаську область уночі росіяни атакували ударними дронами типу Shahed. Чотири ворожі цілі в небі над регіоном збила протиповітряна оборона. Відбулося влучання в інфраструктурний об’єкт – ліквідація наслідків триває. За попередніми даними, минулося без потерпілих.

Читайте також: Загарбники атакували Черкащину «Шахедами» - поцілили в об'єкт інфраструктури

Чернігівська область за добу зазнала десять ворожих обстрілів, унаслідок яких пролунав 121 вибух. Загарбники били з артилерії і мінометів по прикордонню Корюківського й Новгород-Сіверського районів, також застосували некеровані авіаційні ракети, спричинивши чотири вибухи на території Семенівської громади.

Інформація про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури внаслідок російських обстрілів у Чернігівській області не надходила. Уточнення даних триває.

Читайте також: На фронті за добу - 25 боєзіткнень, авіація ЗСУ завдала 18 ударів по ворогу

У Сумській області вночі російська армія вдарила з мінометів по Зноб-Новгородській громаді, унаслідок чого сталися два вибухи. Минулося без наслідків.

Учора протягом дня росіяни 20 разів обстріляли прикордонні території й населені пункти Сумської області, унаслідок чого відбулися 77 вибухів. Ворожих обстрілів зазнали Есманська, Середино-Будська, Свеська, Шалигинська, Краснопільська, Білопільська, Миропільська, Великописарівська громади.

У Середино-Будській громаді ворожим вогнем пошкоджена лінія електропередач.

Читайте також: Росіяни вдарили із мінометів по прикордонню Сумщини - зафіксовані вибухи

У Дніпропетровській області вчора від російських атак потерпав Нікопольський район. Зранку та вдень загарбники тероризували Марганецьку громаду: били з важкої артилерії, поцілили двома дронами-камікадзе, скинули боєприпаси з безпілотника. Надвечір російська армія вдарила й по Нікополю – минулося без наслідків

Уночі агресор тричі обстріляв Нікопольський район із важкої артилерії. Під ворожий удар потрапили Нікополь, Мирівська й Червоногригорівська громади – пошкоджень зазнали три приватні будинки, дві господарчі споруди й 40 сонячних панелей. Понівечена також будівля, яка не була в експлуатації, і лінії електропередач.

Читайте також: Ворог атакував Кривий Ріг, на одному з підприємств пролунав вибух

Сьогодні зранку пролунав вибух у Кривому Розі. Вороже влучання відбулося по одному з підприємств міста. Уточнення інформації щодо наслідків триває. Постраждалі серед людей відсутні.

По Запорізькій області за минулу добу російські війська завдали 124 удари. Під ворожим вогнем опинилися 23 населені пункти на лінії вогню.

Для ударів по території прифронтових міст і сіл загарбники застосували, зокрема, артилерію – зафіксовані 102 артобстріли. Зокрема, від артилерійського вогню росіян потерпали Гуляйполе, Новоандріївка, Червоне, Чарівне, Преображенка Малинівка, Левадне, Плавні, Кам'янське і Степногірськ.

Вісім дронових атак ворог здійснив по Новодарівці, Малинівці та Левадному, ракетного удару завдав по Червоному Яру, п'ятьма авіаційними снарядами атакував Роботине й Малу Токмачку. Ще вісім обстрілів із реактивних систем залпового вогню загарбники здійснили по Новодарівці, Малій Токмачці й Роботиному.

Читайте також: В окупованому Токмаку вдруге за день пролунали вибухи

Унаслідок удару ворожої артилерії загинув 70-річний житель Плавнів, поранення дістав 64-річний житель Гуляйполя.

Про руйнування житлових будинків, господарчих споруд й об'єктів інфраструктури внаслідок обстрілів за добу в регіоні надійшли загалом 28 повідомлень.

У Харківській області вчора російська армія атакувала Вовчанськ Чугуївського району. Ворожим вогнем у місті пошкоджені приватні житлові будинки, господарча споруда, знищені автомобілі. Також через обстріли спалахнула пожежа. Поранень зазнали та були госпіталізовані чоловік віком 73 роки й 60-річна жінка.

Крім того, унаслідок ворожого обстрілу о 19:00 горіло міське сміттєзвалище.

В Ізюмському районі ударом російської артилерії пошкоджена лінія мережі електропередач у селі Чернещина. У районі Андріївки на полі під час збору врожаю на міні підірвався комбайн. За попередніми даними, він наїхав на ТМ-62М, унаслідок чого зазнав механічних пошкоджень, потерпілих немає.

Читайте також: Війська РФ обстріляли Вовчанськ, є поранений

Усього за добу в Харківській області внаслідок російських обстрілів поранені двоє людей.

У Луганській області російські війська били з авіації й артилерії по Невському. За добу там зафіксовані сім вибухів. Авіаційні нальоти загарбники здійснили також на Надію, Новоєгорівку й Білогорівку. По останній завдавали й артилерійських ударів.

За добу в регіоні росіяни здійснили загалом 151 обстріл, випустивши 539 снарядів.

У Донецькій області протягом доби російська армія обстріляла 11 населених пунктів: Авдіївку, Курахове, Часів Яр, Нью-Йорк, Північне, Диліївку, Дружбу, Званівку, Новоукраїнку, Олександропіль і Слов’янськ.

Усього за добу в регіоні зафіксовані 19 ворожих обстрілів, унаслідок яких загинули двоє людей, пошкоджень зазнали 13 житлових будинків, господарча споруда, кафе, будівлі автовокзалу та ринку.

Місто Вугледар за минулу добу зазнало 36 артобстрілів з боку загарбників, у Телеграмі повідомила Донецька ОВА.

«На Волноваському напрямку пошкоджено будинок і господарчу споруду у Новоукраїнці, Вугледар зазнав 36 артобстрілів», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Військові РФ за добу вбили двох жителів Донеччини

Зазначається, що на Донецькому напрямку під обстрілом опинилося Курахове: по приватному сектору міста влучили 12 снарядів. Інформація про постраждалих не надходила, обсяги руйнувань встановлюють. У Мар'їнській громаді росіяни обстріляли Красногорівку і Новомихайлівку.

На Горлівському напрямку у Часовоярській громаді пошкоджено п’ять приватних будинків, дві багатоповерхівки та одну промислову будівлю. В Іллінівській громаді обстріляні поля за межами населених пунктів. Пошкоджено будинок у Диліївці Костянтинівської громади.

На Лисичанському напрямку двох людей убито у Званівці. Пошкоджено будинок у Сіверську, зафіксовано 28 обстрілів Лиманської громади.

Також серед ночі росіяни завдали удару по Слов'янській громаді, у результаті пошкоджено ринок та кав'ярні. Обійшлося без жертв.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона збила шість ударних дронів типу Shahed-136/131.

У Березнегуватській громаді внаслідок падіння уламків ворожого безпілотника виникла пожежа на агропідприємстві. За попередніми даними, постраждалих немає. Уточнення детальної інформації триває.

Учора ввечері росіяни атакували Миколаїв ракетами. Вороже влучання відбулося в обʼєкт інфраструктури на околицях міста. Уточнення наслідків не завершене.

Також учора вдень зафіксовані удари ворожої артилерії по відкритій території за межами населених пунктів регіону, увечері — по акваторії Куцурубської громади. Минулося без постраждалих.

Читайте також: Загарбники атакували Миколаївщину дронами, горіло агропідприємство

Одеську область російські війська протягом двох годин атакували ударними безпілотниками. Більшість дронів вдалося збити. В Ізмаїльському районі відбулися влучання у припортову інфраструктуру, унаслідок чого постраждали двоє чоловіків – водії вантажівок. Одному з них медична допомога надана на місці, іншого з важкою травмою руки госпіталізували.

Також унаслідок ворожої атаки в регіоні пошкоджені будівля пункту пропуску, складські приміщення та близько 30 вантажівок. Шість фур загорілися. На цей час пожежі ліквідовані.

У Херсонській області російські війська сьогодні зранку вдарили з авіації по Ольгівці. Також ворог обстріляв Киселівку та Херсон. Є постраждалі. Уточнення інформації триває.

За минулу добу в регіоні загарбники здійснили загалом 93 обстріли, випустиши 491 снаряд. Зокрема, дев'ять ворожих ударів зазнав Херсон. По місту росіяни випустили за добу 28 снарядів.

Російські військові поцілили в райони 28 населених пунктів області, територію та будівлі навчальних закладів і ЖЕКу в Бериславському районі, адміністративну будівлю в Херсонському районі, територію та будівлі навчальних закладів, гуртожитку, аптеки, підприємства харчової промисловості та ринку в Херсоні.

Читайте також: РФ активізувала обстріли цивільної інфраструктури на Херсонщині, влада закликає евакуюватися

Учора зранку російська авіація атакувала Берислав, скинувши на місто чотири авіабомби, одна з яких влучила по будівлі житлово-експлуатаційної контори. Унаслідок авіаудару росіян несумісні з життям травми дістали чоловіки віком 73 й 55 років та 70-річна жінка. Із травмами спини та ніг до лікарні доправили постраждалу віком 59 років.

Під ворожий удар на виїзді з міста потрапила 27-річна жінка. З уламковим пораненням грудної клітки та хребта постраждалу також доправили до лікарні.

Артилерійського удару російська армія завдала по Дніпровському району Херсона – двоє чоловіків й одна жінка загинули, ще четверо людей поранені. Постраждалих доправили до лікарні. Учора ввечері загарбники вдарили ракетами по селу Киселівка, поранивши чотирьох людей та пошкодивши 14 будинків.

Усього за добу в Херсонській області шестеро людей загинули, ще десятеро дістали поранення.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, загалом за добу російські загарбники здійснили 16 ракетних і 72 авіаційні удари та 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони й цивільних об’єктах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-