Росіяни накрили Новолюбівку на Луганщині фосфорними боєприпасами

Росіяни накрили Новолюбівку на Луганщині фосфорними боєприпасами

Укрінформ
Російська армія обстріляла Новолюбівку Луганської області фосфорно-магнієвими боєприпасами.

Про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, "на Новолюбівку загарбники спрямували два фосфорно-магнієві боєприпаси, через що сталося займання сухої трави навколо населеного пункту. Загрози житловим будинкам наразі немає".

У сусідньому Невському зафіксовано 10 вибухів, село перебуває під постійним вогнем росіян, зауважив Лисогор.

Вчора ворог також завдав авіаційних ударів по Новоєгорівці та Невському. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Невське й Білогорівка.

Як підкреслили в ОВА, жителям прифронтових міст російські загарбники обіцяли увімкнути мобільний зв’язок після завершення так званих "перших виборів", щоправда, через скільки саме місяців чи років – не уточнили.

Читайте також: Росіяни за добу вбили двох жителів Донеччини

На багатоповерхівках, з дахів яких раніше можна було упіймати покриття, розвішені попередження, що за телефонну розмову в цій місцевості є загроза "потрапити на підвал", підкреслили в ОВА.

Як додали в обладміністрації, у тимчасово захопленому Лисичанську "вже майже нічого не обіцяють – дехто і без того вірить в краще. На шляху до цього кращого місцеві готуються до другої в своєму житті зими без централізованого опалення. Посеред міста вирізають дерева – таким чином роблять заготівлю дров. руська зима".

Читайте також: Вранці російські війська обстріляли Куп'янськ

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій росіянами території Луганщини у серпні гречка, капуста, буряк та картопля були майже удвічі дорожчими, ніж на підконтрольній Україні території.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-