У начальника Самбірського військкомату виявили незаконне майно на понад 4,4 мільйона

У начальника Самбірського військкомату виявили незаконне майно на понад 4,4 мільйона

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки набуття необґрунтованих активів у начальника Самбірського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки Львівської області на понад 4,4 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

Встановлено, що декларант та його дружина впродовж 2020-2022 років придбали низку об’єктів нерухомого майна.

За словами керівника ТЦК, нерухоме майно було набуте коштом заощаджень сімʼї за попередній період, заробітної плати членів родини, а також подарунка від матері у розмірі 42 тис. доларів.

Однак, аналізуючи доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб.

Читайте також: НАЗК розпочало аналіз корупційних ризиків у діяльності військово-лікарських комісій

Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини становить понад 4,4 млн грн.

Матеріали моніторингу способу життя щодо військкома передані до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованим та стягнення їх в дохід держави.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК виявило ознаки корупційного правопорушення, які свідчать про незаконне збагачення на понад 14 млн грн, у заступника начальника – начальника сектору комплектування Одеського обласного ТЦК Дениса Галушка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-