У Слов’янську затримали російську інформаторку, яка з вікна шпигувала за технікою ЗСУ

У Слов’янську затримали російську інформаторку, яка з вікна шпигувала за технікою ЗСУ

Укрінформ
Контррозвідка СБУ затримала ворожу коригувальницю, яка намагалась виявити у Слов'янську Донецької області локації Сил оборони та навести по них російські удари.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії Збройних сил України, у тому числі реактивних систем залпового вогню, задіяних у контрнаступі під Бахмутом.

Щоб відслідковувати переміщення українських військ, фігурантка облаштувала у власній квартирі своєрідний «спостережний пункт» біля вікна.

Отриману інформацію жінка передавала на один із Телеграм-каналів, який адмініструють представники російських спецслужб.

У результаті контрдиверсійних заходів співробітники СБУ затримали зловмисницю.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Читайте також: СБУ затримала коригувальника ракетного удару по військових та енергооб’єктах Харкова

Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні СБУ затримала в Херсоні інформаторку депутата Держдуми РФ Ігоря Кастюкевича, якого Кремль призначив одним із кураторів тимчасово захопленої частини Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-