Сапери обстежили 600 гектарів сільгоспземель на Херсонщині за допомогою дронів

Сапери обстежили 600 гектарів сільгоспземель на Херсонщині за допомогою дронів

Фото
Укрінформ
Упродовж 2 тижнів саперами Державної спеціальної служби транспорту за допомогою дронів обстежено майже 600 га деокупованої території Херсонщини та виявлено понад 1,5 тис. магнітних аномалій.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«За допомогою «пташки» військовослужбовці сканують забруднені території – землі с/г призначення та виявляють магнітні аномалії. Складені карти з координатами підозрілих місць сапери-розвідники передають до груп розмінування. За понад 2 тижні за допомогою дрона було обстежено: майже 600 га територій земель сільськогосподарського призначення, виявлено понад півтори тисячі магнітних аномалій, обстежено 142 коридори площею понад 90 га», - йдеться в повідомленні

Як зазначається, сучасне технічне обладнання дає можливість саперам дистанційно сканувати території на землі, на воді та під водою, визначати місця, де знаходяться вибухонебезпечні предмети, а також інші об'єкти, що несуть ризик для життя людей і потребують особливої уваги та ретельної роботи з розмінування.

Читайте також: Сапери ДСНС отримали від Швейцарії машину для розмінування

Як повідомляв Укрінформ, підрозділи Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України з 11 по 16 вересня виявили, вилучили та знешкодили 1718 вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-