У Кривому Розі знімають обмеження щодо використання води

У Кривому Розі знімають обмеження щодо використання води

Укрінформ
У Кривому Розі і прилеглих селах від завтра знімаються всі обмеження у постачанні та використанні води, запроваджені після підриву загарбниками Каховської ГЕС.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Із завтрашнього дня у місті знімаються всі обмеження щодо водопостачання. Включно з довколишніми селами, які під’єднані до Кривого Рогу. Включно з промисловістю та автомийками", - зазначив Вілкул.

Він зауважив, що міська забудова - і багатоповерхівки, і приватний сектор - переводилися з ручного керування на автоматичне весь минулий тиждень. Близько 65% - це вода з Кресівського та Макортівського водосховищ, 35% - з річки Інгулець.

Читайте також: У Кривому Розі водосховище «Південне» почало наповнюватись з Інгульця

"Три водогони з КРЕСу, які збудував міськводоканал, - це те, що реально врятувало місто в останні 2 місяці. Інакше ні води, ні каналізації не було б взагалі. Але КРЕС – це тимчасове рішення. Води там вистачить лише на декілька місяців. Тому завдання цього року - повністю перейти на воду Інгульця. Агентство з питань відновлення продовжує будівництво ще трьох водогонів до водосховища "Південне". Ми вдячні та надаємо всю можливу допомогу", - зауважив Вілкул.

За його словами, графіків обмеження водопостачання більше немає. Однак у разі ремонтних робіт можливі локальні проблеми. За мережі відповідає міськводоканал, за внутрішньобудинкові – ОСББ чи управителі. Після трьох місяців включень/вимкнень знадобиться певний час для балансування системи, попередив очільник МВА.

Читайте також: У Кривому Розі запустили трубу, що почала качати воду в Південне водосховище

Він додав, що мешканцям сіл з питань подачі води слід звертатися до сільських голів, старост і комунальних підприємств. Місто подачу води забезпечить.

Водночас Вілкул зазначив, що система теплопостачання на 80% заповнена.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Читайте також: У Кривому Розі запустили ще один водогін

З 8 червня у водосховище "Південне" перестала надходити каховська вода. Мешканців Кривого Рогу попередили, що необхідно скоротити споживання води на 40%. Було заборонено роботу автомийок. У Нікопольському районі водопостачання було повністю припинене у Покрові, Марганці, частині Покровської громади, Томаківській, Мирівській та Червоногригорівській ТГ.

Реалізовано чотири проєкти з відновлення водопостачання, фінансованих коштом державного та обласного бюджетів, а також за допомоги промислових підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-