Військові РФ за добу атакували десять областей України - зведення ОВА

Військові РФ за добу атакували десять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Від ударів російських військ минулої доби потерпали десять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 17 вересня.

Зокрема, Чернігівська область за добу зазнала шість ворожих обстрілів, унаслідок яких пролунав 121 вибух. Для ударів по регіону російська армія затосувала гранатомети, міномети й некеровані авіаційні ракети.

Під ворожим вогнем перебували Корюківський і Новгород-Сіверський райони. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

У Сумській області вночі та вранці росіяни чотири рази обстріляли прикордонні території, спричинивши загалом 28 вибухів. Від ворожих ударів потерпали Середино-Будська, Юнаківська, Хотінська і Краснопільська громади. Минулося без наслідків.

Учора протягом дня російські війська атакували прикордоння Сумської області 37 разів, що зумовило 217 вибухів. Під ворожим вогнем опинилися Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Юнаківська, Хотінська, Есманська, Білопільська, Миропільська і Зноб-Новгородська громади. Постраждалих і наслідків немає.

У Дніпропетровській області вночі загарбники били по Покровській сільській громаді Нікопольського району, випустивши по ній понад п'ять снарядів. Уточнення наслідків триває.

Минулої доби Нікопольський район зазнав сім ворожих обстрілів. Російські війська цілили по самому Нікополю, Мирівській і Марганецькій громадах, застосовуючи для ударів важку артилерію і дрони-камікадзе. Ворожим вогнем пошкоджений інфраструктурний об'єкт, понівечені триповерхівка і приватний будинок. Минулося без постраждалих.

На світанку в небі над Новомосковським районом була збита крилата ракета росіян. Уточнення її типу триває.

Читайте також: Ворожі ракети використовували складний маршрут, щоб обійти ППО – Гуменюк

У Запорізькій області російська армія минулої доби атакувала 20 населених пунктів. Усього в регіоні за добу зафіксовані сто ворожих ударів.

П'ять разів загарбники обстріляли з реактивних систем залпового вогню Гуляйпільське, Новодарівку, Червоне та Малі Щербаки, п'ятьма авіаційними снарядами вдарили по Оріхову і Преображенці.

Також ворог здійснив чотири атаки дронами по Залізничному, Новодарівці і Малих Щербаках та 86 артилерійських обстрілів по прифронтових населених пунктах, зокрема по території Гуляйполя, Новоданилівки, Білогір'я, Левадного, Ольгівського, Щербаків, Степового, П'ятихаток, Приморського і Кам'янського.

Усього за добу в регіоні надійшли п'ять повідомлень про руйнування житлових будинків і господарчих споруд. Мирні жителі внаслідок ворожих ударів не постраждали.

У Харківській області минулої ночі росіяни вдарили по Харкову – зафіксоване влучання чотирьох зенітних керованих ракет 5В55 зенітно-ракетного комплексу С300 на території підприємства. Сталася пожежа.

Учора в Харкові п'ятьма стратегічними крилатими ракетами 9М727 ворожого ракетного комплексу "Іскандер К" пошкоджене складське приміщення підприємства. Унаслідок ракетної атаки ворога сталася пожежа, шестеро людей госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Також пошкоджень зазнали п'ять автомобілів і приватний будинок.

У Петропавлівці Куп'янського району російським обстрілом поранений 23-річний чоловік.

Між селами Глибоке та Стрілеча російські війська вдарили вчора керованою протитанковою ракетою по цивільному автомобілю. Чоловік і жінка, які перебували в авто, загинули на місці, ще один чоловік віком 72 роки, що був із ними, дістав поранення та був госпіталізований у важкому стані.

Усього за добу в Харківській області російські загарбники вбили двох та поранили вісьмох людей.

У Луганські області російська авіація била по Новоєгорівці та Невському. Також Невське й Білогорівка потерпали від вогню ворожої артилерії. За добу росіяни здійснили по регіону 151 обстріл, випустивши 547 снарядів.

У Донецькій області під ударами російських військ опинилися Авдіївка, Зарічне, Курдюмівка і Воскресенка. Ворожим вогнем у регіоні пошкоджені два житлові будинки, один з яких — багатоквартирний, а також цех Авдіївського заводу металевих конструкцій. За добу в області російська армія поранила одну людину.

У Миколаївській області вночі протиповітряна оборона України знищила чотири ударні безпілотники типу Shahed-136/131. За межами населеного пункту однієї з громад унаслідок падіння уламків збитого дрона загорілися вантажний автомобіль і суха трава. Пожежа оперативно ліквідована, постраждалих немає.

По Одеській області сьогодні вночі росіяни вдарили крилатими ракетами повітряного базування й ударними дронами. Основним напрямком удару був південь регіону, працювала ППО. Влучання ворожих ракет відбулося по території цивільного аграрного підприємства. На місці працює Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Херсонську область за добу російська армія обстріляла 77 разів, випустивши 334 снаряди. Зокрема, чотирьох ворожих обстрілів зазнав Херсон (13 снарядів).

Читайте також: Росіяни обстріляли Микільське на Херсонщині, пошкоджений медзаклад

Загарбники поцілили в райони 26 населених пунктів регіону. Під ворожим ударом опинилися навчальний заклад та дві гідротехнічні споруди Бериславського району.

Також під російський обстріл потрапив один із багатоквартирних будинків у місті Бериславі. Там поранення у власній квартирі дістала 63-річна жінка. У стані середньої тяжкості потерпілу госпіталізували.

Як повідомляв Укрінформ, загалом за добу російські війська завдали по позиціях Сил оборони України та населених пунктах вісім ракетних і 57 авіаційних ударів, також здійснили понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-