На Хмельниччині з початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшли 228 парафій

На Хмельниччині з початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшли 228 парафій

Укрінформ
На Хмельниччині з початку повномасштабної війни до Православної церкви України перейшли 228 релігійних громад, які раніше підпорядковувалися УПЦ Московського патріархату.

Про це на брифінгу розповіла заступник начальника управління інформаційної діяльності та аналітики Хмельницької ОВА Людмила Черевченко, передає Укрінформ.

«Лише впродовж минулого тижня 4 релігійні громади отримали нові статути і перейшли до Православної церкви України. Всього у період із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року зареєстровано статути 257 релігійних громад УПЦ у новій редакції, з яких 228 перейшли до ПЦУ», - зазначила Черевченко.

За її словами, наразі на розгляді перебуває ще 4 звернення релігійних громад і близько 30 релігійних громад УПЦ МП здійснюють підготовку відповідних документів для юридичного оформлення ухваленого рішення про перехід до ПЦУ.

Читайте також: ПЦУ перейшла на новий календар

Черевченко додала, що загалом в області релігійна ситуація стабільна і передбачувана. Конфліктні ситуації на тлі міжконфесійного протистояння відсутні.

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на території області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-