Цьогоріч в Умані очікують на прибуття 22 тисяч хасидів

Цьогоріч в Умані очікують на прибуття 22 тисяч хасидів

Укрінформ
Цьогоріч до Умані Черкаської області на святкування юдейського Нового року Рош га-Шана очікують на прибуття не менш як 22 тисяч прочан-хасидів.

Про це сказала директорка БФ "Історико-культурний центр міста Умань" Ірина Рибницька під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"Зазвичай паломництво до міста Умань мультинаціональне. Близько 80% завжди складають громадяни Ізраїлю. Інша кількість складається з представників США, а також паломників-хасидів, які приїздять з інших країн Європи. Ми не можемо зараз напевно стверджувати, однак їх кількість буде не меншою ніж минулого року, а можливо і більшою", - сказала Рибницька.

Вона зазначила, що минулого року до України прибуло більше ніж 22 тис. паломників. За її словами, особи, які приїжджають до України, не повинні завчасно подавати інформацію про себе.

Рибницька підкреслила, що усі служби готуються до приїзду паломників.

"Кожного року до Умані приїжджають декілька ізраїльських поліцейських. Однак це невелика кількість. Наскільки мені відомо, цьогоріч мають приїхати двоє з них. І вони виконують більше функцію комунікатора та перемовника в цьому процесі", - сказала директорка Центру.

Вона зауважила, що заходи безпеки забезпечуються силами Нацполіції України, Нацгвардії, а також свою роботу проводить Служба безпеки України.

Рибницька наголосила, що для паломників-хасидів відвідання Умані є "святим", тож їх бажання приїхати до України на це свято не залежить від будь-яких інших чинників.

Читайте також: В Умань їдуть хасиди - у місті встановили особливий режим

Як повідомляв Укрінформ, до Умані Черкаської області на святкування юдейського Нового року Рош га-Шана прибули понад три тисячі прочан-хасидів.

Розпорядженням міської ради в Умані в мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу попросив хасидів утриматися від традиційного щорічного паломництва до Умані на Рош га-Шана – юдейський Новий рік, який святкуватимуть з 15 по 17 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-