У Кривому Розі понад 100 будинків пошкоджені внаслідок ракетного удару РФ

У Кривому Розі понад 100 будинків пошкоджені внаслідок ракетного удару РФ

Укрінформ
Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу, який стався 8 вересня, пошкоджено більш як 100 будинків, у яких проживає понад 5000 осіб.

Про це у Телеграмі повідомляє голова Ради оборони міста Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

"Внаслідок удару постраждало більше 100 будинків, у яких проживає понад 5000 криворіжців (30 будинків – це приватний сектор, інші – багатоповерхівки). Для допомоги постраждалим ми оперативно, буквально протягом години, розгорнули штаб, де всі могли отримати допомогу будматеріалами на первинні роботи з ремонту, подати заявки на отримання грошової допомоги від міста", - написав він.

Станом на сьогодні вже прийнято 325 заявок на грошову допомогу від міста, вона видаватиметься одразу після оцінок комісіями збитків щодо кожного випадку (залежно від збитків). Також звернулося 240 криворіжців з питання подання повідомлень про пошкоджене майно та заяв на державну компенсацію у "Дію".

Читайте також: У лікарнях Кривого Рогу - 34 постраждалі після ворожої атаки

Продовжуються роботи і безпосередньо з ліквідації наслідків. Залучено бригади комунальних підприємств міста, управителів, у тому числі з інших районів, надано техніку. Сьогодні працювало 10 бригад. Газ, світло та вода у будинках є. Плівкою та OSB затягнуті вибиті вікна в багатоповерхових будинках (залишилося 2, де потрібна 28-метрова вишка). Завтра роботи буде продовжено. Людям із матеріального резерву міста видано необхідні в першу чергу будматеріали.

Раніше повідомлялось, вранці у п'ятницю, 8 вересня, ворог вдарив по місту балістичною ракетою «Іскандер-К». Загинув молодий чоловік, а 73 людини постраждали. У лікарнях на сьогодні перебувають 32 людини – 3 у важкому стані, 29 – середньої тяжкості. Всім надається вся необхідна допомога. Одразу після влучання на місце виїхали рятувальники та комунальники. Під час рятувальної операції трьох людей було вивільнено з-під завалів.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-