Армія РФ за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу атакувала дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські війська за добу здійснили атаки на дев'ять областей України, застосовували ударні безпілотники, важку артилерію, міномети.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 неділі, 10 вересня.

Київська область вночі була атакована ударними БПлА. Повітряна тривога тривала понад три години. За попередньою інформацією, пошкоджений інфраструктурний об’єкт. Жертв та постраждалих немає.

Вибуховою хвилею пошкоджені приватні будинки, приміщення школи, дитсадка, селищної ради. Горіла лісова підстилка.

У Києві внаслідок падіння уламків БПЛА в кількох районах пошкоджень зазнали автомобілі, дорожнє полотно. Також пошкоджена квартира у багатоповерхівці. Дані уточнюються.

Читайте також: Сили ППО вночі знищили 26 із 33 дронів Shahed

У Чернігівській області за добу ворог здійснив 9 обстрілів, пролунали 70 вибухів. Обстрілів зазнали Чернігівський, Корюківський, Новгород-Сіверський райони.

Через обстріл з міномета поранено жителя села Костобобрів (Семенівська громада Новгород-Сіверського району). Пошкоджено житловий будинок.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили 5 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 32 вибухи. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Шалигинська та Есманська громади.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 26 обстрілів прикордоння Сумщини. Зафіксовано 205 вибухів з мінометів, артилерії та АГС. Обстрілів зазнали Хотінська, Великописарівська, Краснопільська, Середино-Будська, Есманська Юнаківська, Білопільська громади.

У Дніпропетровській області вчора за день російська армія чотири рази обстріляла Нікополь і Марганецьку громаду з важкої артилерії та скидала боєприпаси з безпілотника. Пошкоджене комунальне підприємство.

Протягом ночі агресори тричі відкривали вогонь по Нікополю з важкої артилерії. Пошкоджене комунальне підприємство.

Читайте також: Загарбники вночі тричі обстріляли Нікополь з важкої артилерії, є руйнування

У Запорізькій області ворог обстріляв 24 населені пункти, зафіксовано 96 ударів. Обстрілів зазнали Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Роботине, Малинівка, Преображенка, Білогір'я, Кам'янське, Степногірськ, Лобкове та інші прифронтові населені пункти.

Армія РФ здійснила три ракетні удари по Широкому і Трудовому, три обстріли із РСЗВ Новоандріївки і Полтавки, вдарила 8 авіаційними снарядами по Оріхову, а також атакували з БПЛА Чарівне, Полтавку, Степове та П'ятихатки.

Надійшло 17 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

У Харківській області на Куп’янському напрямку загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону Збройних сил України в районі Берестового Куп'янського району.

Ворог завдав удару керованою авіабомбою по селу Ізюмське Ізюмського району, пошкоджено будівлі ТОВ "Агрофірма Ізюмське".

Двічі ворог обстрілював Куп’янськ, пошкоджено будинок, сталися пожежі.

У селі Тернова Харківського району під час косіння трави 61-річний чоловік підірвався на міні "Пелюстка" і був госпіталізований.

Читайте також: На Харківщини чоловік підірвався на міні під час косіння трави, його госпіталізували

У Луганській області атак з неба зазнали райони Новоселівського та Білогорівки. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали Білогорівка та Діброва. За добу ворог здійснив 147 обстрілів, випустив 551 снаряд.

У Донецькій області під вогнем росіян перебували Авдіївка, Костянтинівка, Зарічне, Курдюмівка, Нью-Йорк, Галицинівка, Іванівське, Катеринівка, Кліщіївка, Шахтарське.

Пошкоджено чотири житлові будинки, навантажувальну рампу підприємства, цех Авдіївського коксохімзаводу, два автомобілі.

На Донеччині за добу троє людей загинули і шестеро були поранені.

Читайте також: Ворог за добу 54 рази обстріляв Херсонщину, є загиблий

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 54 обстріли (випустив 247 снаряди).

Росіяни поцілили у райони 23 населених пунктів.

Внаслідок артилерійського обстрілу села Сонячне Херсонської міської територіальної громади загинув 48-річний чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-