Російські загарбники за добу обстріляли вісім областей України

Російські загарбники за добу обстріляли вісім областей України

Укрінформ
Російські загарбники упродовж доби здійснили обстріли восьми областей України, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 суботи, 9 вересня.

У Чернігівській області за добу ворог здійснив шість обстрілів, пролунали 30 вибухів. Війська РФ із мінометів та артилерії обстрілювали Новгород-Сіверський, Корюківський та Чернігівський райони. У селі неподалік кордону у Новгород-Сіверському районі є влучання в господарські будівлі. Минулося без жертв.

У Сумській області вночі та вранці росіяни здійснили п'ять обстрілів прикордоння. Зафіксовано 37 вибухів – з мінометів та АГС. Обстрілів зазнали Новослобідська. Хотінська, Великописарівська громади. Попередньо — без людських втрат та руйнувань цивільної інфраструктури.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 15 обстрілів прикордоння. Зафіксований 61 вибух. Обстрілів зазнали Середино-Будська, Великописарівська, Есманська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Краснопільська громади.

У Середино-Будській громаді пошкоджені два приватні домоволодіння. У Хотінській громаді в результаті одного з обстрілів отримала тілесні ушкодження одна людина. Також пошкоджено приміщення будинку культури. У Великописарівській громаді пошкоджено приватне домоволодіння. У Білопільській громаді поранено цивільну особу, яку госпіталізовано до медичного закладу. У Краснопільській громаді пошкоджено приватне домоволодіння.

У Дніпропетровській області внаслідок вчорашнього російського ракетного удару по Кривому Рогу загинула одна людина, 73 — постраждалих. Трьох людей врятували з-під завалів.

Сталася пожежа на інфраструктурному об’єкті, зруйновані гаражі, знищені вантажні автомобілі.

Пошкоджено 14 адміністративних будівель, культова споруда, 62 багатоквартирних будинка, 7 приватних будинків, 35 легкових автомобілів.

Також вдень ворог тричі бив по Нікопольському району. Атакував Нікополь з безпілотника та обстріляв артилерією. Пошкоджено адмінбудівлю та житловий будинок. З артилерії росіяни обстріляли Марганецьку громаду району.

Обійшлося без жертв та постраждалих.

Ввечері ворог цілив по самому Нікополю. Вночі – по Мирівській громаді. Бив з важкої артилерії.

Минулося без жертв. Наслідки зʼясовуються.

У Запорізькій області за минулу добу ворог здійснив 90 ударів по 20 містах та селах.

Ворог обстрілював території Гуляйполя, Новоандріївки, Новоданилівки, Білогір'я, Левадного, Роботиного, Затишшя, Кам'янського, Плавнів, Степового та інші прифронтові населені пункти.

Зафіксовано два ракетні удари по Запоріжжю, 7 БПЛА-атак по Чарівному, Полтавці та Степовому, 6 обстрілів з РСЗВ по Новодарівці, Червоному, Левадному, Темирівці й Степногірську, також ворог поцілив 9 авіаснарядами по Новодарівці.

Внаслідок ракетного удару росіян по Запоріжжю поранення отримав 51-річний чоловік, його доставили у лікарню.

Надійшло 40 повідомлень про руйнування житлових будинків, закладів освіти та об'єктів інфраструктури.

У Харківській області на Куп’янському напрямку ворог не полишає спроб прорвати оборону Збройних Сил України в районах Синьківки. Для поповнення безповоротних втрат продовжує перекидати на зазначені напрямки резерви, комплектує штурмові групи переважно за рахунок ув’язнених.

Внаслідок обстрілу села Вільхуватка Куп'янського району пошкоджено будинок, сталася пожежа.

Ворог обстріляв смт Ківшарівка Куп'янського району. Зафіксовані влучання за межами населеного пункту, сталася лісова пожежа.

Також внаслідок обстрілу Курилівки Куп'янського району сталася лісова пожежа на площі 1 га.

В селі Рубіжне Чугуївського району на власному подвір'ї цивільний чоловік 44 років підірвався на міні типу "Пелюстка". Госпіталізований в стані середньої тяжкості.

В районі села Андріївка Ізюмського району у полі на невідомому вибуховому пристрої підірвався комбайн Клас-Лексіон 580. Постраждалих немає.

У Луганській області авіаційних ударів ворога зазнала Білогорівка. Артилерійських та мінометних обстрілів – Невське, Білогорівка та Новолюбівка,

Внаслідок ворожих обстрілів в селі Невське зафіксовано 10 влучань. Пошкоджені три приватні будинки. В Новолюбівці внаслідок обстрілів з артилерії та РСЗВ "Град" пошкоджені приватні будинки.

За добу ворог здійснив 146 обстрілів.

У Донецькій області за минулу добу зафіксовано 18 обстрілів населених пунктів. Під вогнем росіян — 12 населених пунктів: Авдіївка, Торецьк, Сіверськ, Дружківка, смт Північне, смт Щербинівка, смт Петрівка, с.Соловйове, с.Зарічне, с.Катеринівка, с.Новобахмутівка, с.Пречистівка

Пошкоджено 16 приватних житлових будинків, ЛЕП.

На Донеччині за добу: четверо загиблих, семеро поранених.

У Херсонській області за добу ворог здійснив 59 обстрілів, з них по Херсону — два артилерійських обстріли. Росіяни поцілили у райони 22 населених пунктів; територію гаражного кооперативу у Херсоні; заклад освіти в Ольгівці.

Ворог завдав авіаудару по Одрадокамʼянці Бериславського району. Постраждали семеро людей.

Через влучання керованої авіабомби травми, несумісні з життям, отримали двоє жінок – 48 та 49 років, та один 46-річний чоловік. Ще чотири жінки – поранені. Двох потерпілих шпиталізували у стані середньої тяжкості. Ще дві місцеві жительки лікування проходитимуть амбулаторно.

Також загарбники вдарили з мінометів по Веселому. Там поранення отримав 67-річний чоловік. Зараз він знаходиться у лікарні.

На Херсонщині на російській міні підірвалися троє вибухотехніків. Це сапери організації The HALO Trust, що займається гуманітарним розмінуванням області. 24-річний хлопець отримав важкі поранення голови та шиї. Ще двоє чоловіків, 32 та 31 рік, дістали уламкові поранення. Їм надають медичну допомогу.

Всього за добу по області: три людини загинуло, вісім — дістали поранення.

Читайте також: Армія РФ поранила в Україні 1122 дитини

Як повідомляв Укрінформ, на фронті за добу понад 30 зіткнень, ворог завдав 13 ракетних та 64 авіаудари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-