У Харкові провели марш ЛГБТ без масового скупчення людей

У Харкові провели марш ЛГБТ без масового скупчення людей

Фото
Укрінформ
У Харкові провели п'ятий марш ЛГБТ-спільноти у форматі артінтервенції, без створення масового скупчення людей.

Про це організатори події повідомили на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"П’ятий марш ХарківПрайду тривав близько пів години та розтягнувся на відстань майже 2 кілометри. Він пройшов у форматі артінтервенції за участі майже 100 людей. Враховуючи усі безпекові ризики, які пов’язані з повномасштабною війною, організаторки ХарківПрайду вирішили провести марш у креативному форматі, без створення масового скупчення людей", - йдеться у повідомленні.

Організатори зазначили, що у центрі Харкова волонтерки розмістили 100 фігур людей, пофарбованих з одного боку у кольори прапору України, а з іншого – у кольори веселкового прапору, який є символом ЛГБТК+ спільноти.

"Після завершення маршу фігури людей залишилися у міському просторі. Ці «невидимі фігури», символізують ЛГБТК+ людей Харкова та усієї України, які живуть, кохають та продовжують робити кроки для нашої спільної Перемоги", - зауважили організатори.

У Харкові провели марш ЛГБТ без масового скупчення людей / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Читайте також: ЛГБТ-парад у Празі під гаслом «Традиційніше, ніж думаєте» зібрав десятки тисяч людей

За їхніми словами, такий формат виконує головну мету прайду – створює видимість ЛГБТК+ спільноти навіть тоді, коли вона не може вийти на вулиці свого міста та заявити про свої права.

Також організатори подякували патрульній поліція за співпрацю та підтримку на марші.

Як повідомлялося, у Харкові відбулося весілля двох жінок: військової та активістки. Воно проходило у форматі перфоменсу, символізуючи "справжню" церемонію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-