У Харкові відбулося весілля двох жінок: військової та активістки

У Харкові відбулося весілля двох жінок: військової та активістки

Фото
Укрінформ
У Харкові відбулося весілля двох жінок: військової та активістки. Воно проходило у форматі перфоменсу, символізуючи "справжню" церемонію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сторінку Фейсбук Kharkiv Pride.

«Аліна Шевченко – військова з Харківської області, капітан, офіцер штабу бригади. На військовій службі перебуває ще з 2015 року: спершу була мобілізована, а пізніше підписала контракт. У колективі знають про її сексуальну орієнтацію та про заручини з партнеркою.

Станіслава Петлиця – харківська активістка, яка займається захистом прав жінок та ЛГБТК+ людей. А також входить до нашої команди ХарківПрайду», - йдеться в повідомленні.

Церемонія весілля розпочалася біля будівлі РАЦСу та вул. Сумській. Тут наречені пройшли традиційний український обряд – обсипання вівсом, пшеницею, рисом, гречкою, цукерками, пелюстками, монетами та фотографувалися з гостями. Далі наречені рушили прогулюватися містом. Невід'ємною частиною стало кидання букетів наречених, також молоді прикріпили замок, який символізуватиме їхні міцні стосунки. А у майбутньому, можливо, і офіційний шлюб.

Офіційно оформити свої стосунки Аліна та Станіслава не мають можливості. Адже в Україні досі відсутня шлюбна рівність для всіх сімейних пар.

«Частковим рішенням проблеми могло б стати прийняття законопроєкту №9103 про реєстровані (цивільні) партнерства», - зазначають в Kharkiv Pride.

Читайте також: ЛГБТ-парад у Празі під гаслом «Традиційніше, ніж думаєте» зібрав десятки тисяч людей

1 червня Європейський суд з прав людини визнав, що Україна порушує права одностатевих пар. Суд встановив, що відсутність в Україні законодавчого регулювання одностатевих відносин є порушенням статті 8 та 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-