Росіяни вивозили тіла, щоб приховати кількість жертв через підрив Каховської ГЕС – Соболевський

Росіяни вивозили тіла, щоб приховати кількість жертв через підрив Каховської ГЕС – Соболевський

Укрінформ
На Херсонщині окупанти доклали максимум зусиль, щоб приховати інформацію про кількість жертв внаслідок підриву Каховської ГЕС, зокрема, вони вивозили тіла загиблих в невідомому напрямку.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Укрінформу розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

"Окупаційна влада доклала максимум зусиль, щоб приховати наслідки свого злочину. Вони не реєстрували смерті саме внаслідок підтоплення, писали, що померла людина від хвороби серця, ще з якихось причин, лише б не визнавати, що причина – теракт на ГЕС" - повідомив Соболевський.

Також він розповів, що є безвісти зниклі люди. Тіла росіяни забирали - їздили групи, які їх збирали і вивозили в невідомому напрямку. Тому, за словами Соболевського, про кількість жертв ми зможемо дізнатися після деокупації лівобережжя області.

Читайте також: ЄС бачив руйнацію Каховської греблі та наслідки затоплення з космосу – Боррель

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас критичне обміління Каховського водосховища.

ЗСУ восени визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-