На деокупованій Херсонщині відбувся «Забіг визволення 2023»

На деокупованій Херсонщині відбувся «Забіг визволення 2023»

Фото
Укрінформ
Відбувся «Забіг визволення 2023» за участю одного спортсмена-параолімпійця Олега Іваненка - захід розпочався від села Шевченкове (Миколаївської області), а закінчився в Херсоні.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, передає Укрінформ.

«Сьогодні відбувся «Забіг визволення 2023» територією деокупованої Херсонщини за участю одного спортсмена-параолімпійця Олега Іваненка», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, захід розпочався від села Шевченкове (Миколаївської області), а закінчився в Херсоні біля Стелли «Ворота Херсона».

Як інформує начальник МВА, загалом спортсмен здолав за 4 години 9 хв марафонську дистанцію понад 42 км. Метою забігу був благодійний збір коштів на придбання MAVIC для батальйону «Зведений загін коршунів».

Як зазначається, Олег Іваненко на фініші зауважив, що сподівається на деокупацію всіх територій України і наступною буде дистанція у звільнених Ялті, Донецьку та Луганську.

Читайте також: Акція «Біжу за мову» змінює формат з міркувань безпеки

Мрочко підкреслює, що ціль цього заходу - показати, що кожне містечко України буде звільнене, як Херсон, кожне село та селище, кожен клаптик української землі.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині діти відзначили День Державного Прапора, тримаючи в руках прапори, які батьки ховали під час російської окупації, також у Херсонській громаді запустили на повітряних кульках український стяг у небо, аби його було видно і жителям тимчасово окупованих територій.

Фото: Роман Мрочко / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-