В Ужгороді на світанку «Молитва за Україну» лунала 50 мовами

В Ужгороді на світанку «Молитва за Україну» лунала 50 мовами

Фото
Укрінформ
Ужгород зустрів День Незалежності України світанковою «Молитвою за Україну» - традиційну акцію провели артисти Закарпатського народного хору.

Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

Традиційну акцію – уже ювілейну, десяту – заслужений академічний Закарпатський народний хор під керівництвом Наталії Петій-Потапчук започаткував у 2014 році й відтоді проводить щороку.

«Особливістю цьогорічної акції стало те, що молитва «Отче наш» лунала 50 мовами: не лише українською та мовами національних спільнот Закарпаття, а й мовами багатьох народів світу, які підтримують нашу країну у боротьбі з російськими окупантами», - йдеться в повідомленні.

Мистецько-патріотична акція цьогоріч відбулася біля Ужгородського греко-католицького Катедрального собору, тут молилися і просили Всевишнього про перемогу та мир.

Читайте також: На найвищій точці Мукачівського замку зіграли гімн до Дня Незалежності

До акції з нагоди 32-ї річниці Незалежності долучився сьогодні фронтмен гурту «Шабля» Володимир Гейзер, який разом із артистами хору виконав патріотичні твори «Синку, мій синку» і «Браття українці».

Зазначається, що у «Молитві за Україну» взяли участь представники влади міста й області, військові, духовенство різних конфесій, громадськість.

Завершили акцію спільним виконанням Державного Гімну.

Як повідомляв Укрінформ, у Мукачівському замку сестри-музикантки Тулюк — Марта, Софія, Марія та Іванна — заграли гімн України, присвячений 32-й річниці Дня Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-