У Херсоні військові РФ обстріляли три дитсадки

У Херсоні військові РФ обстріляли три дитсадки

Укрінформ
У Херсоні російськи загарбники обстріляли три дитсадки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області

«Херсон ворог атакував з артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації, російські терористи спрямували удари на житлові квартали. У прибережній зоні, центрі, Корабельному та Дніпровському районах зафіксовано пошкодження 15 багатоповерхових та 24-х приватних будинків, медзакладу, відділення банку, території заводу, фабрики, літнього майданчика колишнього будинку культури, 3-х дитячих садочків, магазинів та газових труб», - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у поліції кореспонденту агентства, два дитсадки ворог атакував 23 серпня, один - напередодні.

Читайте також: Обстріл Херсонщини: уламками пошкоджений об'єкт генерації

Як зазначають у поліції, мікрорайон Шуменський росіяни атакували з авіації. На світанку його мешканці прокинулись від гучних вибухів, у епіцентрі удару опинився дитячий садочок, будівля якого зруйнована вщент, на місці виникла пожежа, яку оперативно загасили рятувальники, у 4-х навколишніх багатоповерхівках вибило вікна, пошкоджено сусідній дитячий садок, автомобілі, поранено 6 місцевих жителів. У мікрорайоні Житлоселище внаслідок обстрілу поранено 43-річну жінку та 89-річного чоловіка, пошкоджено дитячий садочок.

Також до лікарні звернувся 35-річний чоловік, у якого діагностували мінно-вибухову травму та уламкове непроникаюче поранення тулуба. Травми він отримав напередодні внаслідок ворожого обстрілу центральної частини міста.

За минулу добу поліція відреагувала на 339 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 32 кримінальні провадження за ст.438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ.

Читайте також: Росіяни зранку завдали авіаударів по Херсону, шестеро поранених

Як повідомляв Укрінформ, за фактом ранкового обстрілу Херсона, внаслідок чого п’ятеро цивільних зазнали поранень, розпочато розслідування. За даними слідства, вранці 23 серпня 2023 року військові РФ укотре здійснили обстріл м. Херсона.

Поцілили керованою авіабомбою по будівлі дитячого садка. У зоні ураження вибухової хвилі опинилися багатоквартирні будинки, розташовані поруч. Також окупанти атакували артилерією середмістя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-