У Франківську відкрили безпековий центр, створений за кошти ЄС

У Франківську відкрили безпековий центр, створений за кошти ЄС

Укрінформ
В Івано-Франківську відкрили безпековий центр, який створили за кошти ЄС.

Про це повідомляє сайт Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, передає Укрінформ.

«Новий безпековий центр відкрили в Івано-Франківську. Тут жодної копійки з міського бюджету не використано, 100% фінансування Європейського Союзу і ми маємо потужний центр безпеки. А далі це будуть оптоволоконні лінії, додаткові камери… але сьогодні ми вже допомагаємо і розшукуємо автомобілі, які вчинили ДТП, або викрадені, та багато інших речей», - сказав Марцінків.

Читайте також: У Франківську обстежать усі мости після того, як один з них обвалився під час повені

За його інформацією, в офісі працюватимуть кілька операторів, які оперативно реагуватимуть та передаватимуть всю необхідну інформацію патрульній поліції.

«До цього у місті вже працював безпековий центр, утім він не був таким сучасним та потужним. Інформацію доводилось обробляти тиждень, а те і більше. Зараз інспектори зможуть передавати дані ледь не в ту ж хвилину, коли вчинений злочин», - запевняє Марцінків.

Зазначається, що безпековий центр в Івано-Франківську запрацював в межах програми «Україна-Румунія». Для цього на дорогах та вулицях міста встановили 45 нових відеокамер.

«Всі існуючі камери будуть перепідключенні на даний дата-центр, де за допомогою програмного забезпечення, теж закупленого, ліцензійного і дорогого, ми зможемо розпізнавати тип, номерний знак машини, колір машини, співставляти їх з базою даних МВС - чи ця машина є в розшуку, чи ця машина здійснювала якісь порушення, чи вона була задіяна в якомусь ДТП, а також будемо розпізнавати обличчя людей і розшукувати злочинців», - запевнив директор Департаменту інвестиційної політики, міжнародних зв'язків, туризму та промоцій Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк.

Зазначається, що новий безпековий центр передали на баланс КП «Муніципальна інспекція».

Як повідомляв Укрінформ, раніше міський голова столиці Віталій Кличко поінформував, що незабаром три міські автобуси Mercedes Citaro, які передали українські благодійники, вийдуть на маршрути в столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-