На Кіровоградщині вперше відбувся парад ретро-паротягів

На Кіровоградщині вперше відбувся парад ретро-паротягів

Фото
Укрінформ
У місті Гайворон на Кіровоградщині 18-20 серпня вперше влаштували культурно-мистецьку акцію "Паротяги мчать до Перемоги" за участю шести ретро-паротягів з різних міст України.

Про це повідомила Гайворонська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"В рамках культурно-мистецької акції під назвою "Паротяги мчать до перемоги" відбувся захоплюючий захід – парад паротягів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки в Укрзалізниці Олег Заблудовський у Фейсбуці, у заході взяли участь шість ретро-паротягів.

"У головній ролі три паровози колії 1520 мм: Эр799-18, Эр798-71 та Л-3535, що знайомі всім туристичними поїздками на свята по Києву та Львову і три вузькоколійні паровози: Гр-280 (місцевий, гайворонський), Гр-336 (легенда Київської дитячої залізниці) і 159 4-95 (тільки-но відновлений після 18 років простою на постаменті, унікальний паровоз 1938 року)", - написав Заблудовський.

На Кіровоградщині вперше пройшов парад ретро-паротягів / Фото: Гайворонська міська рада

Зазначається, що акцію влаштували за ініціативи Укрзалізниці та Гайворонської міської ради. Культурно-мистецька акція "Паротяги мчать до Перемоги" присвячена збереженню та популяризації історичної спадщини українських залізниць, розвитку легендарної Гайворонської вузькоколійки та туристичного потенціалу краю.

Читайте також: У Києві на День Незалежності планується виставка пошкодженої російської техніки

Як повідомила Гайворонська міська рада, всі охочі могли не лише проїхатися на одному з паротягів за заздалегідь придбаними квитками, а й взяти участь у програмі, до якої увійшли: туристичні маршрути з оглядом місцевих пам'яток та краєвидів, наметове містечко на березі Південного Бугу, рафтинг, прогулянки з дикими конями, поїздка на квадроциклах тощо.

Також у рамках культурно-мистецької акції "Паротяги мчать до Перемоги" провели ярмарок "Сила в єднанні", під яас якої зібрали 73 655 грн на підтримку ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-