У Бучі відбудеться фотовиставка «З Україною в серці», присвячена загиблим білоруським добровольцям

У Бучі відбудеться фотовиставка «З Україною в серці», присвячена загиблим білоруським добровольцям

Укрінформ
Благодійний фонд "Вільна Білорусь" підготував фотовиставку "З Україною в серці", присвячену загиблим за Україну білоруським добровольцям, яка відкриється в Бучі 23 серпня.

Про це повідомив керівник фонду Олексій Францкевич на пресконференції в Укрінформі на тему: «Розвиток білоруських добровольчих формувань в Україні».

"Хочу запросити всіх на відкриття фотовиставки "З Україною в серці", яке відбудеться 23 серпня в Бучі. Вона присвячена білоруським героям, які віддали своє життя за Україну в боротьбі з російськими окупантами, починаючи з 2014 року", - сказав він.

Читайте також: У столиці Естонії покажуть документальні фільми-новели «Культура проти війни»

Францкевич поінформував, що серед героїв фотовиставки - двоє білорусів, які посмертно отримали звання Герой України. Він також нагадав, що іменами трьох білорусів названо вулиці в українських містах, зокрема одна з вулиць Бучі носить ім'я білоруського добровольця Іллі Хренова, який загинув у березні минулого року, захищаючи це місто.

Представник Асоціації білоруських добровольців Андрій Кушнєров своєю чергою повідомив, що 19 і 20 серпня у Києві відбулась закрита конференція, в якій взяли участь бійці білоруських добровольчих формувань та учасники цивільних і парамілітарних організацій.

За підсумками конференції було ухвалено рішення налагодити соціальну підтримку бійців та їхніх сімей, провести благодійний марафон для допомоги сім'ям загиблих білоруських добровольців, налагодити комунікацію між воєнізованими формуваннями і парамілітарними організаціями на території України і країн ЄС, організувати процес регулярного інформування білоруської діаспори про діяльність усіх білоруських добровольчих формувань, зазначив Кушнєров.

Читайте також: У Таллінні з нагоди Дня Незалежності України відбудеться фотовиставка «Культура проти війни»

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь», покликаний допомогти білоруським добровольцям, які воюють проти спільного ворога в лавах ЗСУ, а також сформувати умови для повалення злочинного режиму Лукашенка, зареєстрований у листопаді 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-