У селі на Полтавщині демонтували бюст Мічуріна

У селі на Полтавщині демонтували бюст Мічуріна

Укрінформ
У селі Михнівці в Полтавській області демонтували бюст російського сталініста, комуніста, біолога Івана Мічуріна.

Про це у Фейсбуці повідомив представник Українського інституту національної пам’яті в Полтавській області Олег Пустовгар.

«У селі Михнівці на Лубенщині демонтували російський комуністичний маркет – бюст сталіністу Мічуріну», - написав Пустовгар.

За його словами, об’єкт демонтувало Управління ЖКГ Лубенської міськради та перемістило на тимчасове зберігання на територію місцевого комунального житлово-експлуатаційного управління.

Пустовгар нагадав, що Іван Мічурін був уродженцем Рязанської губернії Росії і ніяк не був пов’язаний з історією Лубенської громади. Цей російський біолог завжди вітав усі кремлівські ініціативи і схвалював ідеологічні рішення компартійних з’їздів. У 1931 році Мічуріна нагородили орденом Леніна, містечко Козлов перейменували на Мічурінськ, а самого Мічуріна призначили академіком союзної академії наук.

«У період кремлівських комуністичних сталінських репресій за критику «мічурінської науки» постраждало чимало справжніх вчених-біологів і генетиків, серед них професор, діяч УНР Володимир Симиренко», - підкреслив Пустовгар.

Читайте також: У Кам`янському демонтували бюст Брежнєва

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці липня у Полтаві демонтували пам'ятники Олександру Пушкіну та Миколі Ватутіну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-