Маляр про обстріл Чернігова: Публічні заходи під час війни – завжди ризик

Маляр про обстріл Чернігова: Публічні заходи під час війни – завжди ризик

Укрінформ
Проведення публічних заходів під час війни завжди супроводжується ризиком, незалежно від того оприлюднена про них інформація чи ні.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголосила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зауважила Маляр, росіяни воюють дуже емоційно, вони не просто цілять по цивільних об‘єктах, а вишукують найбільш вразливі чи символічні для українців.

"Росіянам дошкуляє все успішне, що в нас є. Вже не раз, вони запускали ракети саме по тих об‘єктах, про які до цього була дуже позитивна публічна інформація. Звісно, вони і без публічності знають де який об‘єкт розташований, але для них важлива емоційна складова. Влучити якомога боляче", – відзначила вона.

Заступниця міністра нагадала, що траплялися випадки, коли заходи проводили без публічного оголошення та висвітлення, але загарбники все одно туди влучали, і саме в момент проведення.

"Публічні заходи – це завжди ризик і лотерея, незалежно від того оприлюднена про них інформація чи ні. Під час війни це ризик обох сторін – організаторів і відвідувачів (або їх законних представників, якщо ми про дітей говоримо)", – підкреслила Маляр.

Вона наголосила, що безпечного місця в Україні на сьогодні немає, надійно лише в укритті. Тому кожен повинен навчитися враховувати цей фактор в усьому, що робить і де буває.

Читайте також: У Чернігівській міськраді кажуть, що дозвіл на проведення виставки дронів не надавали

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 19 серпня, російські війська завдали ракетного удару по Чернігову. Під ворожим вогнем опинився центр міста.

Відомо щонайменше про сімох загиблих і понад 90 поранених. Госпіталізовані 25 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-