На Львівщині знешкодили «перевертнів», які вимагали гроші у військового

На Львівщині знешкодили «перевертнів», які вимагали гроші у військового

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала колишніх кримінальників, які мобілізувалися до ЗСУ, втекли з частини та зайнялися рекетом.

Про це повідомляє у Фейсбуці Управління СБ України у Львівській області, передає Укрінформ.

«У результаті спецоперації на Львівщині знешкоджено банду рекетирів, яку організували двоє колишніх кримінальників, що приховали своє минуле і призвалися на військову службу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після зарахування до однієї з військових частин регіону чоловіки самовільно залишили підрозділ і вдалися до вимагання грошей з громадян. Прикриваючись статусом військовослужбовців, вони створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за її розв’язання.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання чотирьох тисяч доларів США з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму, зловмисники погрожували чоловіку фізичною розправою. В ході оперативних дій правоохоронці затримали обох рекетирів «на гарячому», під час отримання частини грошей.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (Вимагання в умовах воєнного стану). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також: У Кропивницькому викрили банду рекетирів, яку очолював місцевий депутат

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала угруповання рекетирів при спробі розбійного нападу на мешканця Сум. За даними слідства, групу створила посадовиця одного з департаментів Сумської обласної військової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-