Для волонтерів Червоного Хреста провели навчання на Київщині

Для волонтерів Червоного Хреста провели навчання на Київщині

Фото
Укрінформ
У Київській області відбулося відкриття щорічної зустрічі волонтерів загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

Для волонтерів Червоного Хреста провели навчання на Київщині / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

"МКЧХ підтримує роботу загонів швидкого реагування з 2014 року. Ми впевнені і бачимо, що ці зусилля не були марними. МКЧХ залишається відданим щодо підтримки діяльності загонів швидкого реагування і щодо підтримки розбудови спроможності цих загонів", - сказала заступник координатора відділу співробітництва МКЧХ Ірина Мартінес.

За її словами, ці волонтери дійсно є прикладом хоробрості і відданості.

У рамках заходу волонтери проходять різноманітні тренінги, зокрема щодо командоутворення, надання допомоги постраждалим унаслідок вибуху людям, мінної безпеки, у тому числі щодо надання першої психологічної допомоги (для командирів загонів) тощо.

Читайте також: Мобільні бригади Червоного хреста України щодня приймають понад 1 500 пацієнтів

Зокрема, тренінг із надання меддопомоги постраждалим від вибухів пройшов одночасно на кількох локаціях.

Волонтери визначали рівень безпеки на місцевості, оглядали умовних поранених, накладали пов'язки на умовно пошкоджені кінцівки, джгути, приносили ноші для транспортування постраждалих.

Під час цього відпрацювання волонтери перевіряли наявність у людей тих чи інших травм, їхню серйозність, наявність у них свідомості, дихання, накладали на осіб спеціальні шийні коміри, а також заспокоювали рідних "постраждалих".

Відпрацьовувався під час цього тренінгу і алгоритм дій транспортування людей до медпункту на різних видах ношів, переважно на твердих, а також їх перенесення на спеціальних металевих ковшах. На них людину фіксували бинтами у трьох точках - плечі, таз, ноги.

Після доставки "потерпілих" до медпункту волонтери відпрацьовували інші механізми надання їм медичної допомоги, проводили запис медпоказників особи на спецбланках, накладали шини на "поранені" кінцівки тощо.

Читайте також: Голова оборонного комітету Бундестагу закликала Червоний Хрест розслідувати долю зниклих українців

При цьому було заборонено залишати постраждалих людей самих.

Волонтери пройшли і тренінг із командоутворення, частково в ігровій формі, під час якого відпрацьовували різні ситуації, у тому числі на понтонних містках.

Участь у навчаннях беруть 90 найкращих волонтерів загонів швидкого реагування з усієї України.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення волонтери загонів швидкого реагування евакуювали вже понад 309 тисяч людей із зон проведення активних бойових дій та допомогли понад 354 тисячам людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-