На Полтавщині через забруднення водойми загинули птахи

На Полтавщині через забруднення водойми загинули птахи

Укрінформ
Поліція розслідує обставини загибелі птахів унаслідок забруднення водойми в місті Глобино на Полтавщині.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції Полтавської області, передає Укрінформ.

"Під час моніторингу соціальних мереж 15 серпня працівниками Кременчуцького районного управління поліції виявлено інформацію в Facebook, в якій дописувач повідомляє про забруднення водойми в місті Глобино, що призвело до загибелі на воді птахів. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення вод", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримавши інформацію про забруднення водойми, на місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції та представники екологічної служби. Також до обстеження долучились працівники Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, які здійснили контрольні забори води в річці.

Читайте також: Загибель диких тварин через підрив Каховської ГЕС оцінюється у понад ₴880 мільйонів

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 242 (Порушення правил охорони водних об'єктів, якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля) Кримінального кодексу України. Наразі причини та обставини події з'ясовує слідство.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині відкрили кримінальне провадження щодо забруднення річки Псел, де раніше місцеві жителі помітили масову загибель риби і сморід.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-