Ноутбуки, телефони й гаджети: на Закарпатті виявили контрабанду на ₴65 мільйонів

Ноутбуки, телефони й гаджети: на Закарпатті виявили контрабанду на ₴65 мільйонів

Фото, відео
Укрінформ
У Закарпатській області правоохоронці вилучили партію контрабандної техніки, вартість якої перевищує 65 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Закарпатської області.

Зазначається, що на блокпосту в селі Ужок співробітники відділення поліції з Великого Березного зупинили для перевірки вантажівку, яка прямувала на виїзд з області. Транспортний засіб був брендований під авто однієї зі служб доставки.

У багажному відділенні водій перевозив десятки щільно упакованих коробок. Як виявили поліцейські, товарно-транспортна накладна мала явні ознаки підробки.

"Поліцейські прийняли рішення здійснити огляд вантажу, в ході якого у пакунках було виявлено масштабну партію дороговартісної контрабандної техніки. Мова йде про понад 4 тисячі нових телефонів, годинників, гарнітури, ноутбуків та іншої техніки, що належить компаніям зі світовим визнанням. За оцінками експертів сума вилученої продукції становить понад 65 мільйонів гривень, або ж приблизно 1 млн 700 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Незаконно завезені в Україну гаджети на ₴112 мільйонів передали військовим

За оперативною інформацією, при ввезенні цього товару із закордону, не було сплачено мито до бюджету України. Таким чином, орієнтовно державі було завдано збитків на 13 млн гривень.

Наразі вся продукція вилучена. Слідчі, за процесуального керівництва Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури, внесли відомості за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тривають заходи для встановлення всіх осіб, причетних до цієї схеми.

Як повідомляв Укрінформ, на Волині митники перешкодили ввезенню в Україну контрабандної техніки компанії Apple орієнтовною вартістю 450 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-