Незаконно завезені в Україну гаджети на ₴112 мільйонів передали військовим

Незаконно завезені в Україну гаджети на ₴112 мільйонів передали військовим

Фото, відео
Укрінформ
Керівництво митного посту “Лужанка” на Закарпатті підозрюють у сприянні незаконному ввезенню в Україну техніки на 112 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань. 

Працівники ДБР за сприяння Бюро економічної безпеки та Національної поліції повідомили про підозру заступнику начальника та головному державному інспектору митного посту “Лужанка”, які сприяли незаконному ввезенню до України вантажівки зі смартфонами, планшетами та ноутбуками без сплати митних платежів.

Зазначається, що через пункт пропуску “Лужанка” на Закарпатті влітку минулого року з Угорщини заїхала вантажівка з електронікою. Працівники митниці пропустили автомобіль через так званий “зелений коридор”. Вони засвідчили відсутність товару, який підлягає декларуванню та сплаті митних платежів.

Відразу після виїзду з пункту пропуску вантажівку зупинили правоохоронці й виявили в ній електронну техніку відомої американської марки, зокрема телефони, ноутбуки, смартгодинники попередньою вартістю понад 112 млн гривень.

Митники сприяли незаконному ввезенню в Україну гаджетів на ₴112 мільйонів / Фото: dbr.gov.ua

“Проїзд вантажівки з електронікою через митний пункт пропуску без оформлення митних платежів став можливим через недбалість заступника начальника митного поста та умисні протиправні дії державного інспектора, який пропустив вантажівку з метою отримання неправомірної вигоди”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Силовики проводять спільні обшуки по всій вертикалі митниці - викрили «тіньові схеми»

Заступнику начальника митного посту повідомили про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу), а головному державному інспектору - у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до шести років.

Також детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру у вчиненні злочину особам, які ввозили гаджети в Україну.

Читайте також: СБУ викрила корупційні схеми на Чернівецькій та Одеській митницях

Вилучена техніка передана на потреби Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Служба безпеки України і Державне бюро розслідувань ліквідували на Житомирській митниці корупційну схему, яка призвела до збитків державі щонайменше на 3,5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-