Обшуки на Одещині: голова райради викрав із яхт-клубу державний катер

Обшуки на Одещині: голова райради викрав із яхт-клубу державний катер

Фото
Укрінформ
В Одеській області викрили голову райради на викраденні майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на суму 2 млн 690 тис грн.

Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури та Київської окружної прокуратури м. Одеси викрито депутата – голову однієї з райрад на Одещині на викраденні майна Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу на 2 млн 690 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, посадовець під приводом збереження державного майна від ворожих обстрілів вніс недостовірні відомості до документів та заволодів швидкісним катером «TUNA» 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом. Зазначається, що майно перебувало на зберіганні на території яхт-клубу «Совіньйон» в Одесі. У подальшому підозрюваний перевіз катер у «безпечне» місце на територію заводу у м. Біляївка.

Читайте також: У голови Білгород-Дністровської райради проводять обшуки

«Голову райради затримано в порядку ст. 615 КПК України. Наразі прокурори повідомили про підозру затриманому за ч. 5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою – ред.) КК України», – додали в прокуратурі.

Наразі вирішуються питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від займаної посади та арешту майна.

Зазначимо, що мова йде про голову Білгород-Дністровської районної ради на Одещині Григорія Мельниченка, який обіймає посаду з 2020 року. Також він є зятем колишнього голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

Як повідомляв Укрінформ, у липні минулого року начальник Одеської обласної військової адміністрації створив робочу групу, яка перевірить діяльність очільника міста Білгород-Дністровський Віталія Граждана і голови відповідної районної ради Григорія Мельниченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-