Під час удару росіян по пункту переливання крові на Харківщині загинув 29-річний хірург

Під час удару росіян по пункту переливання крові на Харківщині загинув 29-річний хірург

Фото
Укрінформ
Під час удару росіян по пункту переливання крові у Куп'янському районі 5 серпня загинув 29-річний хірург Владислав Титаренко, який за власним бажанням працював на найскладніших ділянках фронту.

Як передає Укрінформ, про загибель свого випускника повідомили у Харківському національному медичному університеті в Фейсбуці.

“Владислав загинув при бомбардуванні Куп’янського пункту переливання крові, виконуючи свій професійний обов’язок і рятуючи життя нашим військовим. Пішов з життя молодий, розумний, кмітливий, справжній фахівець, який обрав хірургію за покликом серця і нікому не відмовляв у допомозі”, - йдеться в повідомленні.

У навчальному закладі розповіли, що Титаренко закінчив університет у 2018 році з відзнакою.

Як розповів агентству начальник хірургічної клініки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Шипілов, Владислав декілька разів приходив у госпіталь із величезним прагненням допомагати, але в установі не було вільних посад і йому відмовляли.

“Він не заспокоївся, дзвонив через день, але домігся, щоб його взяли! Взяли на дуже складну та відповідальну посаду в передове відділення. Це підрозділ, максимально наближений до фронту, в якому інколи “пасуть задніх” навіть досвідчені офіцери медики. Не в його випадку. Влад або “Смурфік”, як його ласкаво прозвали, за короткий час став кращим, виконуючи організаторські та професійні обов'язки на відмінно", - зазначив Шипілов.

Читайте також: Обстріл центру переливання крові на Харківщині: двоє загиблих та четверо поранених

Він наголосив, що Титаренко врятував сотні життів, працював за покликанням і назавжди залишився на своєму робочому місці - в операційній.

Як повідомляв Укрінформ, 5 серпня близько 20:20 російські військові завдали удару двома керованими авіабомбами по нежитловому приміщенню у с. Кругляківка Куп'янського району, відбулась масштабна пожежа. За попередніми даними обласної прокуратури, загинули 2 осіб, ще 4 - отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що авіаційною бомбою росіяни вдарили по центру переливання крові в Купʼянській громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-