На острові Джарилгач п'ятий день горить найцінніша частина степу

На острові Джарилгач п'ятий день горить найцінніша частина степу

Укрінформ
У Джарилгацькому національному природному парку протягом 5 днів палає найцінніша степова ділянка, що завдасть колосальних втрат біорізноманіттю острова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська природоохоронна група (UNCG) у Фейсбуці.

Зазначається, що з перших днів повномасштабного вторгнення Джарилгач перебуває в окупації, тому забезпечити його збереження спеціальна адмінстрація національного парку не може.

"Ділянка, що горить протягом 5 днів, - зона абсолютної заповідності у національному парку, де обмежене навіть відвідування людьми. Тут зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова (решта території в різній мірі заболочена або періодично підтоплюється) та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові. Також тут концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі", - йдеться в повідомленні.

Природоохоронці наголосили, що пожежа, яку ніхто навіть не намагається загасити, принесе колосальні втрати біорізноманіттю острова.

Читайте також: Під Одесою вигоріли 10 гектарів пшеничного поля

В UNCG нагадали, що саме ця ділянка отримала охоронний статус як заказник ще в 1974 році, за 35 років до створення національного парку.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що російські війська продовжують використовувати заповідну зону острова Джарилгач в якості полігону, завдаючи непоправної шкоди екосистемі. Сили оборони фіксують ці факти, які потім Україна зможе використовувати в міжнародному суді.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-