Представники ЮНЕСКО прибули в Одесу для оцінки збитків від російських обстрілів

Представники ЮНЕСКО прибули в Одесу для оцінки збитків від російських обстрілів

Укрінформ
Представники ЮНЕСКО прибули в Одесу, де проведуть оцінку шкоди, завданої культурним і релігійним об’єктам унаслідок російських ракетних ударів у липні.

Про це повідомив начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні зустрілися з представниками Організації. Вони прибули в Одесу з місією для проведення комплексної оцінки шкоди культурним і релігійним об’єктам, завданої ракетними ударами, які здійснила Росія з 19 по 23 липня», - написав Кіпер.

За його словами, місія працюватиме в Одесі чотири дні. Представники ЮНЕСКО фіксуватимуть та документуватимуть наслідки атак. Влада Одещини зі свого боку буде всіляко допомагати роботі спеціалістів, запевнив очільник ОВА.

«Нам дуже важливо донести до всього світу інформацію про всі ті жахіття, що зробила РФ в Одесі. Нагадаю, що внаслідок останніх ударів ворога постраждали 28 пам’яток архітектури», - зазначив Кіпер.

Читайте також: Уточнені дані: МКІП повідомляє про 29 пошкоджених російською атакою пам'яток в Одесі

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-