Донеччина запаслася генераторами на випадок блекаутів – понад 760 одиниць

Донеччина запаслася генераторами на випадок блекаутів – понад 760 одиниць

Укрінформ
У Донецькій області у разі можливих блекаутів сьогодні вже є резервні джерела електропостачання для забезпечення населення області сталими послугами водо- та теплопостачання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Павла Кириленка.

В ОВА констатували, що обласними комунальними підприємствами у сфері тепло-, водопостачання та водовідведення наразі створено запас генераторів у загальній кількості 761 одиниць. Забезпеченість генераторами окремо територіальних громад складає 648 одиниць. Також забезпеченість генераторами КП «Компанія «Вода Донбасу» та ОКП «Донецьктеплокомуненерго» складає наразі загалом 113 одиниць.

Тож обласна влада запевнила, що регіон готовий до можливих блекаутів.

Читайте також: На Донеччині відновили понад 900 об’єктів об’єднаної енергосистеми

«В умовах виникнення ймовірної надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварійним відключенням електроживлення, ці генератори будуть використовуватися у якості резервного джерела електропостачання для забезпечення населення області сталими послугами водо- та теплопостачання протягом опалювального періоду 2023-2024 років», - заявив Кириленко.

Як повідомляв Укрінформ, минулої зими Кремль намагався знищити цивільну енергетичну інфраструктуру України.

За словами Президента України Володимира Зеленського, Україна вже робить усе можливе, щоб наступної зими унинути блекауту, пов'язаного із російськими обстрілами.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-