У Харкові стартував проєкт безоплатної юридичної допомоги для ветеранів і військових

У Харкові стартував проєкт безоплатної юридичної допомоги для ветеранів і військових

Укрінформ
У Харкові започатковано проєкт "Права ветеранів" з безоплатної юридичної допомоги ветеранам, військовослужбовцям, членам їхніх родин та членам родин загиблих захисників і захисниць.

Про це повідомив на брифінгу начальник штабу громадської організації "Спілка ветеранів АТО" Влад Якименко, передає кореспондент Укрінформу.

"На жаль, ветерани, військовослужбовці стикаються з великим пластом проблем у різних сферах як пов'язаних із проходженням служби, так і з уже цивільним життям. І коли не виходить вирішити питання шляхом перемовин, порозуміння доводиться звертатися до юристів. Зокрема на початку повномасштабного вторгнення багато українців стали на захист країни без будь-якого оформлення. Завдяки нашому проєкту можна отримати безкоштовну правову допомогу", - сказав Якименко.

За даними громадської організації, найчастіше до юристів звертаються через складнощі при оформленні статусу учасника бойових дій, правопорушення під час проходження військової служби, проблеми з проходженням ВЛК і МСЕК, оформлення належних прав, статусів і пільг.

"Насправді зараз у військовослужбовців ті ж самі проблеми, з якими стикнулися учасники АТО ще на початку війни, у 2014-му", - зауважив Якименко.

Читайте також: Для родичів зниклих безвісти запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги

Як розповідає юрисконсульт ГО, адвокат Алек Кєрімов, актуальним є питання надання відпусток військовослужбовцям, а також встановлення висновків причин загибелі українських захисників, від чого залежить нарахування компенсацій родинам.

Безоплатні консультації в офлайн-режимі проходять щопонеділка, а також в онлайн-режимі в інші робочі дні з 10:00 до 16:00. Для того, щоб отримати юридичну підтримку, необхідно зареєструватися за номером +380667347207 або за електронною поштою: svato@i.ua

Проєкт реалізуватиметься ГО “Спілка ветеранів АТО” за підтримки Українського ветеранського фонду та ГО "Дружини ветеранів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-