Понад 140 тисяч українців залишились без світла через негоду

Понад 140 тисяч українців залишились без світла через негоду

Укрінформ
Станом на 28 липня через негоду знеструмлені 420 населених пунктів у 10 областях, без світла - понад 140 тисяч споживачів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Залишаються без світла понад 140 тисяч абонентів у 420 населених пунктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській областях. Більшість із них – на Дніпропетровщині, де знеструмлені 165 населених пунктів, без світла - понад 66 тисяч споживачів», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через негоду на одній з гідроелектростанцій відключалась лінія електропередачі, через що навантаження на станцію знизилося з 210 МВт до 0. Через короткий проміжок часу навантаження було відновлено. Також через грозу вимикалася лінія оператора системи передачі електроенергії НЕК «Укренерго» 330 кВ у Сумській області.

У міністерстві також повідомили, що електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 3 534,00 МВт-год., експорт відсутній.

Читайте також: Понад 700 населених пунктів в одинадцяти областях - без світла через негоду

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. На Донеччині через обстріл знеструмлювалися 12 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом за добу енергетики заживили понад 40 тисяч споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій та Дніпропетровській областях.

У Херсоні енергетики заживили понад 100 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11,4 тисячі абонентів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,32 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Читайте також: Укренерго не планує аварійних відключень світла у серпні

Як повідомлялося, до опалювального сезону Україна встигне встановити тільки 20% від необхідного високовольтного обладнання важкого типу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-