СБУ затримала російського агента, який готував нову повітряну атаку на Харків

СБУ затримала російського агента, який готував нову повітряну атаку на Харків

Фото
Укрінформ
Контррозвідка Служби безпеки України затримала ворожого агента, який займався підготовкою нового повітряного удару російських військ по Харкову.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Поплічником ворога виявився місцевий житель. Встановлено, що чоловік входив до складу агентурного апарату Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, більш відомого як ГРУ.

У поле зору російських спецслужб зловмисник потрапив через свої публікації в соціальних мережах, зроблені після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Для виконання ворожого завдання фігурант об’їжджав територію Харкова та приховано фіксував місця базування Сил оборони. Цікавили його також координати залізничних вузлів, де розвантажують військову техніку й боєприпаси для оборонців міста та українських захисників на передовій.

Читайте також: СБУ затримала агента російського ГРУ - розвідував оборону Київщини

Під час своїх "вилазок" ворожий агент намагався визначити також деталі роботи стратегічно важливих об’єктів промисловості, зокрема місцевих авіапідприємств.

Співробітники СБУ затримали зловмисника "на гарячому" поблизу одного з промислових об’єктів Харкова, де той проводив дорозвідку місцевості.

У ході обшуку за адресою проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони й комп’ютерну техніку, які він використовував для листування з агресором.

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили фігуранту підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Станом на цей час ворожий поплічник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також: СБУ затримала російського інформатора, який готував удари по залізничних мостах Миколаєва

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала російського агента, який виїхав із Донецької області до Києва, де збирався розвідувати оборону регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-