Зеленська у Вінниці відвідала Меморіал пам’яті жертв російського обстрілу

Зеленська у Вінниці відвідала Меморіал пам’яті жертв російського обстрілу

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська у Вінниці відвідала Меморіал пам’яті жертв російського обстрілу, який стався 14 липня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Телеграмі.

“Меморіал пам’яті жертв російського обстрілу Вінниці 14 липня 2022 року міська рада розробила за ініціативою родин 29 загиблих”, - зазначила дружина Президента.

Вона нагадала, що “того страшного дня російські воєнні злочинці вдарили “Калібрами” в самісінький центр міста, убивши перехожих, спаливши медичний центр із лікарями й пацієнтами".

"Тепер пам’ять про них втілилася в голубах і в 29 сакурах, висаджених навколо пам’ятника. Голуби, які здіймаються в небо. На кожній фігурці – фото та розповідь про людину, яка вже ніколи не пройде цими вулицями. Тут є птах та дерево і для 4-річної Лізи, яка стала однією із жертв цієї трагедії”, - додала Зеленська.

За її словами, “свій візит у Вінницю розпочала саме з відвідання цього місця”.

“Нині площу, на якій усе сталося, частково відновлено. Єдине, що місто не планує відновлювати, – посічений уламками літак у центрі площі. Нехай залишається як є – як нагадування про те, якому нелюдському, варварському злу опирається Україна, і про те, що його зрештою переможуть українці”, - підкреслила Зеленська.

Читайте також: У Вінниці висадили сакури в пам'ять про загиблих від ракетного обстрілу

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2022 року росіяни ударили по Вінниці двома ракетами "Калібр". Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги. Унаслідок ворожого обстрілу було зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту "Ювілейний", були знищені та пошкоджені близько півсотні автівок. Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі, діти. Постраждали понад 200 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-