СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за українською авіацією на Чернігівщині

СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за українською авіацією на Чернігівщині

Укрінформ
Служби безпеки України затримала ворожу агентку, яка допомагала Росії збирати розвідувальні дані про Сили оборони в Чернігівській області, зокрема шпигувала за бойовою авіацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що фігурантка працювала на Головне управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, більш відоме як ГРУ.

За вказівкою російської спецслужби жінка приховано відстежувала місця дислокації і переміщення підрозділів Збройних сил України на північних рубежах держави.

Насамперед зловмисниця намагалася фіксувати точний час і напрямки польотів української бойової авіації, залученої для підтримки контрнаступальних дій ЗСУ на фронті. Також вона хотіла виявити й передати росіянам локації протиповітряної оборони, укріплених районів і фортифікаційних споруд українських захисників на території Чернігівської області.

За даними СБУ, зібрану фігуранткою інформацію російські загарбники планували використати для підготовки повітряних атак на об’єкти Збройних сил України.

Російська агентка була затримана під час спроби передачі ворогу даних. У ході обшуку за місцем проживання затриманої виявлений мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

На підставі зібраних доказів жінці оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Херсоні викрили агентурну мережу ФСБ - резидента і до 10 інформаторів

Свою вину підозрювана повністю визнала. Станом на цей час зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення. Розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ в Запоріжжі викрила ще одного учасника агентурної мережі Федеральної служби безпеки РФ, що готувала на 9 травня серію терактів проти командування та спецпідрозділів Сил оборони у місті й області.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-