Італійська делегація в Одесі ознайомилася з наслідками ракетного удару

Італійська делегація в Одесі ознайомилася з наслідками ракетного удару

Фото
Укрінформ
Делегація комісії із закордонних справ і в справах громад Палати депутатів Італійської Республіки відвідала Одесу, де ознайомилася з наслідками нічного ракетного удару.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Зустрілися з делегацією Комісії із закордонних справ і в справах громад Палати депутатів Італійської Республіки на чолі з пані Лія Куартапелле Прокопіо у супроводі Надзвичайного та Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пана П’єр Франческо Дзадзо. Показали партнерам наслідки дій країни-терориста: зруйновані архітектурні пам’ятки, житлові будинки, храм», - написав Кіпер.

Начальник ОВА висловив вдячність Італії за підтримку і готовність долучитися до відновлення пошкоджених пам’яток архітектури.

Читайте також: Ракетний удар по середмістю Одеси: Росія знищує історичну спадщину

Як повідомляв Укрінформ, голова Ради міністрів Італійської Республіки Джорджа Мелоні висловила співчуття родинам постраждалих від російської атаки одеситам і заявила, що Італія готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору та інших скарбів культурної спадщини України.

У ніч на 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу.

Читайте також: В Одесі внаслідок російської атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури

Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок нічної атаки пошкоджено 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Унаслідок обстрілу одна людина загинула і 22 особи дістали поранення, серед них четверо дітей.

Фото: Телеграм Одеська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-