Проєкт реконструкції зруйнованої росіянами багатоповерхівки в Умані мають надати 15 серпня

Проєкт реконструкції зруйнованої росіянами багатоповерхівки в Умані мають надати 15 серпня

Укрінформ
Проєкт з експертним звітом щодо відбудови поруйнованої від ворожого обстрілу багатоповерхівки в Умані влада має отримати 15 серпня.

Про це повідомив у Телеграмі начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає Укрінформ.

«Третій місяць минає від одного з найтрагічніших днів для нашої Черкащини. Коли вдосвіта російська ракета влучила в уманську багатоповерхівку, забравши 24 життя», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У лікарні померла ще одна постраждала внаслідок ракетного удару по Умані

Табурець підкреслив, що, за результатами технічного обстеження поруйнованої багатоповерхівки, її можна відбудувати. За словами начальника ОВА, триває проєктування, влада максимально пришвидшує цей процес. За планом, отримають проєкт із експертним звітом 15 серпня.

Начальник ОВА також поінформував, що уже завершуються заміна вікон у всіх будинках, пошкоджених вибуховою хвилею. Залишилось встановити 12 вікон із 1341 на старті робіт. Він подякував партнерам - Global Empowerment Mission та «Новій пошті».

Як запевнив Табурець, на сьогодні всі потерпілі мешканці, що потребували житла, проживають у соціальних і приватних готелях. Вони – під постійним соціальним супроводом. Усі звернення про виплату матеріальної допомоги опрацьовані, а також інші запити про нагальні потреби.

Читайте також: В Умані на місці ракетного удару завершили пошукову операцію, двоє вважаються зниклими

Як повідомлялося, вранці 28 квітня російська армія обстріляла Умань крилатими ракетами. Постраждало 10 будинків, в одній дев'ятиповерхівці повністю зруйновано під'їзд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-