Поліція вилучила «заощадження» митрополита колишнього собору УПЦ МП у Хмельницькому

Поліція вилучила «заощадження» митрополита колишнього собору УПЦ МП у Хмельницькому

Ексклюзив
Укрінформ
Виявлені напередодні у Свято-Покровському кафедральному соборі Хмельницького майже 2 млн грн вилучила поліція.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова ревізійної комісії Свято-Покровського кафедрального собору Ярослав Каюк.

«У сумці, яку намагався винести зі складського приміщення громадянин Фіалко (митрополит Антоній – ред.), ми побачили кошти номіналом по 500 грн, яких там було 36 пачок. Ми перерахували одну, там було 100 купюр, і помноживши на кількість пачок ми отримали суму – 1,8 млн грн. Звичайно, ми не можемо ці кошти просто так віддати даному громадянину, тому що він має довести, що це його гроші. Тому ми вирішили викликати слідчо-оперативну групу, аби вона вилучила ці кошти і ми їх потім за правильною процедурою порахували, позначивши кожну купюру. Ми не змогли порахувати всі гроші, адже їх дуже багато, тому порахували лише 15 пачок», - зазначив Каюк.

Читайте також: Сутички на території Лаври - чотирьох осіб судитимуть за хуліганство

За його словами, кошти передані в поліцію, і відповідно до процедури на них буде накладений арешт.

Каюк додав, що громада запропонувала передати всі виявлені в соборі кошти на офіційний рахунок ЗСУ.

Голова ревізійної комісії також розповів, що напередодні митрополит Антоній прийшов на територію разом зі своїми представниками, аби забрати особисті речі. Згідно із процедурою, там була ревізійна комісія, яка й помітила, що священнослужитель поклав у сумку пакет і намагався з ним вийти.

Як повідомляв Укрінформ, у Свято-Покровському кафедральному соборі Хмельницького, який на початку квітня перейшов від УПЦ МП до Православної церкви України, виявили у сховку майже 2 млн грн. За словами адвоката митрополита Антонія, ці кошти є особистими заощадженнями священнослужителя.

Раніше у соборі під час інвентаризації виявили антиукраїнську літературу.

Фото: Суспільне Хмельницький

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-