Через негоду в Україні знеструмлені майже 80 населених пунктів у семи областях

Через негоду в Україні знеструмлені майже 80 населених пунктів у семи областях

Укрінформ
Станом на 21 липня через негоду знеструмлені майже 80 населених пунктів у 7 областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися 77 населених пунктів у Житомирській, Черкаській, Київській, Закарпатській, Чернігівській, Сумській, Одеській областях. Більшість із них – на Житомирщині, Черкащині та Київщині. Тривають відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уночі ворог завдав чергового удару по території України. Влучань в об'єкти енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Читайте також: На Одещині після нічних обстрілів повернули світло майже 2 900 тисячам родин

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли залишається без світла частина споживачів у Миколаївській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Через технологічні порушення знеструмлено 4 населених пункти в Полтавській області.

Читайте також: На Львівщині після негоди відновили електропостачання в усіх населених пунктах

Також триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні залишаються без світла 12,7 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні обстріли.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,39 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Як повідомлялося, НЕК «Укренерго» 19 липня зафіксувало літній рекорд споживання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-