Двох харків'ян засудили до семи років ув’язнення за катування людини під час Революції Гідності

Двох харків'ян засудили до семи років ув’язнення за катування людини під час Революції Гідності

Укрінформ
Двох мешканців Харкова, які під час Революції Гідності викрали та катували людину, засуджено до семи років ув’язнення.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, передає Укрінформ.

"...Двох осіб визнано винними у катуванні, хуліганстві, викраденні людини та незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів і мітингів (ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 146 та ст. 340 КК України). Кожного з них засуджено до 7 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, увечері 21 січня 2014 року біля станції метро «Петрівка» у Києві засуджені разом з іншими особами, залученими керівником «Оплоту», напали на учасників «Автомайдану». Вони застосовували предмети, заздалегідь заготовлені для завдання тілесних ушкоджень.

За даними слідства, під час нападу фігуранти помилково ідентифікували громадянина як учасника «Автомайдану», викрали його та перемістили в один з автобусів, якими приїхали до Києва. Чоловіка вивезли у лісову місцевість в районі станції столичного метро «Бориспільська» і незаконно утримували його в наметі. "Керівник «Оплоту» особисто його катував, мучив та застосовував інші насильницькі дії з метою отримання інформації про обставини щодо організації та діяльності «Автомайдану»",- зазначають в ОГП.

Зазначається, що судовий розгляд щодо них здійснювався за спеціальною заочною процедурою, оскільки засуджені тривалий час переховуються від органів слідства та суду на території РФ.

В ОГП нагадали, що за скоєння зазначених злочинів до кримінальної відповідальності загалом притягнуто 16 осіб, щодо 9 з них суди ухвалили обвинувальні вироки.

Читайте також: Столичний суд дав по сім років тюрми двом «тітушкам» за викрадення людини - активісти

Як повідомлялося, станом на лютий 2023 року за процесуального керівництва прокурорів профільного Департаменту Офісу Генпрокурора у справах Майдану за рік повідомили про підозру 27 особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-