Столичний суд дав по сім років тюрми двом «тітушкам» за викрадення людини - активісти

Столичний суд дав по сім років тюрми двом «тітушкам» за викрадення людини - активісти

Укрінформ
Дарницький районний суд Києва присудив сім років позбавлення волі громадянам Антону Харченку та Олександру Руденку, які обвинувачувалися у викраденні разом із іншими особами 21 січня 2014 року біля станції метро “Петрівка” громадянина Владислава Іваненка.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба ГО “Адвокатської дорадчої групи”, передає Укрінформ.

“14 липня 2023 року Дарницький суд оголосив вирок Антону Харченку та Олександру Руденко. Вони обвинувачувались у викраденні, разом з іншими "тітушками", 21.01.2014 року біля станції метро «Петрівка» в Києві та незаконному позбавленні волі Владислава Іваненка, що супроводжувалось заподіянням потерпілому фізичних страждань, перешкоджанні мирним зібранням та інших злочинах”, - йдеться у повідомленні.

За даними ГО, суддя Ольга Просалова визнала їх винуватими у: викраденні та незаконному позбавленні волі людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілій фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 ККУ); у перешкоджанні мирним зібранням із застосуванням фізичного насильства за попередньою змовою групою осіб (ст. 340 ККУ).

“Також Суд окремо признав Антона Харченка винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб, із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 ККУ), а Олексія Руденка - у катуванні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ)”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією активістів, суд постановив стягнути з кожного обвинуваченого по 200 тисяч грн у рахунок відшкодування моральної шкоди Іваненку.

У “Адвокатській дорадчій групі” поінформували, що у 2021 році Дарницький суд виніс вирок Юрію Крисіну по епізоду викрадення Іваненка.

“Крисін був визнаний винним у спричиненні тортур та засуджений на вісім років позбавлення волі. Але апеляційний суд знов переглядатиме обвинувальний вирок Юрію Крисіну. Так вирішив Верховний суд 11.07.23”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Одесита засудили до 15 років в’язниці - «зливав» росіянам дані про ЗСУ

Як повідомлялося, Верховний Cуд вирішив повернути на новий розгляд до Київського апеляційного суду справу Крисіна про викрадення і катування Владислава Іваненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-