У Дніпрі затримали співробітницю Укрзалізниці, яка готувала удар росіян по логістичних шляхах

У Дніпрі затримали співробітницю Укрзалізниці, яка готувала удар росіян по логістичних шляхах

Фото
Укрінформ
У Дніпрі Служба безпеки України затримала співробітницю Укрзалізниці, яка готувала повітряний удар росіян по логістичних шляхах Сил оборони у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Зловмисницею виявилась посадовиця місцевого підрозділу Укрзалізниці, яку російські військові залучили до співпраці на початку 2023 року.

За вказівкою російського куратора жінка збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони у Дніпрі.

Розвідінформація потрібна була ворогу для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю за місцем її проживання.

За даними слідства, російська інформаторка була на прямому зв’язку з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово захопленій частині Донецької області.

У поле зору російської спецслужби вона потрапила через деструктивну активність у російських пабліках, де публікувала пропозиції щодо допомоги військам РФ.

Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію Дніпра громадським транспортом і приховано фотографувала об’єкти.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським куратором.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру.

Вона перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Контрдиверсійні заходи проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За повідомленням Офісу генерального прокурора, підозрювана є уродженкою Приморського краю РФ і тривалий час проживає у Дніпрі.

Інформаторка ворога, зокрема надіслала співрозмовнику з РФ відеофіксацію місця розташування військових ЗСУ, які забезпечують охорону одного із мостів у Дніпрі.

Читайте також: СБУ затримала російську агентку - готувала атаку по «центрах прийняття рішень» на Миколаївщині

Як повідомляв Укрінформ, жителя Одеси, який передавав російським спецслужбам інформацію про Збройні сили України, засудили до 15 років позбавлення волі.

Фото: Телеграм СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-