На Херсонщині у Дніпро-Бузькому лимані не виявили нафтопродуктів

На Херсонщині у Дніпро-Бузькому лимані не виявили нафтопродуктів

Укрінформ
На Херсонщині у Дніпро-Бузькому лимані нафтопродуктів не виявили, проте зафіксовано перевищення сухого залишку та хлоридів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Екологи дослідили стан води Дніпро-Бузького лиману. У Станіславі з берега були взяті проби для дослідження. У відібраних зразках зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації сухого залишку та хлоридів - у 3,6 раза кожен», - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що нафтопродуктів не виявлено. Розчинний кисень складає 4,40 мг/дм3 при нормі щонайменше 4,00 мг/дм3.

Як повідомляв Укрінформ, Держекоінспекція, що моніторить стан водойм на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС, отримала допомогу від ПРООН в Україні.

Уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.

Читайте також: В Інгульці та Дніпрі на Херсонщині нафтопродуктів не виявили

На правобережжі Херсонщини є хороший водний горизонт, але зношені мережі водогонів та каналізаційно-насосних станцій, а також свердловини здебільшого вичерпали свій ресурс.

Щоб забезпечити населення питною водою визначено місця для буріння 50 нових свердловин: 13 – у Бериславській громаді, 9 – Новорайській, 10 – Милівській, 8 – Новоолександрівській, 8 – Нововоронцовській, 2 – у Новокаховській.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-