Армія РФ за добу обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Армія РФ за добу обстріляла дев'ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
Російські загарбники за добу здійснили обстріли дев'яти областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах Украни станом на ранок неділі, 16 липня.

У Чернігівській області ворог з мінометів обстріляв Семенівську громаду Новгород-Сіверського району. Без втрат і руйнувань.

У Сумській області вночі та зранку війська РФ здійснили вісім обстрілів, пролунали 82 вибухи. Обстріляні Есманська, Хотінська, Юнаківська, Шалигінська і Дружбівська громади.

Вчора протягом дня росіяни 16 разів обстріляли прикордоння Сумщини. Зафіксовано 137 вибухів. Обстрілів зазнали Краснопільська, Юнаківська, Білопільська, Новослобідська, Зноб-Новгородська, Есманська, Хотінська, Миколаївська громади.

Читайте також: Сили ППО знищили два ворожих дрони на Сумщині

У Краснопільській громаді пошкоджено три приватні житлові будинки, гараж, будівлю підприємства, внутрішньобудинковий газопровід.

У Запорізькій області росіяни завдали 52 удари по 13 населених пунктах. З артилерії ворог бив по прифронтових населених пунктах. 48 обстрілів зафіксовано в Гуляйполі, Залізничному, Гуляйпільському, Новодарівці, Ольгівському, Чарівному, Червоному, Малинівці та Левадному.

Росіяни завдали ракетного удару по околицях Запоріжжя.

Внаслідок удару з РСЗВ по Степногірську поранені семеро людей.

Надійшло 33 повідомлення про руйнування житлових будинків, адміністративної будівлі та об'єктів соціальної інфраструктури.

У Дніпропетровській області вчора двічі за день ворог бив по Нікополю з важкої артилерії.

Читайте також: По Харкову ворог уночі вдарив чотирма ракетами С-300 - ОВА

Вночі були зафіксовані чотири пуски ракет, орієнтовно, із ЗРК С-300, з Бєлгорода в напрямку Харкова. Дві ракети вибухнули в повітрі. Ще дві ракети влучили у землю на стадіоні та в дорожнє покриття на території Шевченківського району Харкова. Пошкоджено скління 4-поверхової будівлі.

На Слобожанському напрямку в Харківській області російська армія завдала авіаційних ударів в районі Устинівки Куп'янського району.

Ворог із мінометів та артилерії обстріляв Сотницький Козачок Богодухівського району, Козачу Лопань, Ветеринарне і Красне Харківського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Красне Перше, Колодязне, Западне, Новомлинськ, Кислівка та Берестове.

Внаслідок обстрілу села Колодязне Куп'янського району загинув 33-річний чоловік. Ще один чоловік дістав поранення. Пошкоджено приватний житловий будинок.

У Луганській області вчора росіяни випустили близько 20 снарядів із реактивної системи залпового вогню по Новолюбівці. Є руйнування.

Читайте також: Ворог обстріляв із «Градів» село на Луганщині, є руйнування

Від ворожих артилерійських та авіаційних обстрілів постраждали Невське й Білогорівка.

Під прикриттям авіації війська РФ безуспішно намагалися просунутися південніше Новоселівського в бік Стельмахівки.

За добу ворог здійснив 102 обстріли Луганщини, випустив 495 снарядів.

У Донецькій області росіяни за добу здійснили 9 обстрілів, застосувавши ЗРК "С-300", РСЗВ "Град", артилерію. Під вогнем перебували Костянтинівка, Богоявленка, Велика Новосілка, Олександро-Шультине, Часів Яр, Авдіївка.

Пошкоджено 18 житлових будинків, будівлю "Укрцинку", станцію ГРП, господарчу споруду зернотоку, школу, два автомобілі, газопровід, дві ЛЕП.

За добу на Донеччині двоє людей загинули, одна людина була поранена.

Читайте також: Загарбники завдали ракетного удару по підприємству у Краматорську

У Миколаївській області вчора ворог завдавав мінометних ударів по акваторії та мису Очаківської громади.

У суботу та зранку в неділю росіяни з артилерії били по Очакову, пошкоджено двоповерховий житловий будинок.

Ввечері ворожа армія здійснила артилерійський обстріл населеного пункту та району населеного пункту Куцурубської громади.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 69 обстрілів (випустили 415 снарядів), з них по Херсону — 4 обстріли (10 снарядів).

Росіяни поцілили у райони 24 населених пунктів, будинок культури, магазин та складські приміщення в селі Золота Балка).

59-річний житель Херсона загинув, намагаючись самостійно розібрати боєприпас.

Фото ілюстративне/Телеграм Павло Кириленко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-