Росіяни за добу атакували дев`ять областей України

Росіяни за добу атакували дев`ять областей України

Укрінформ
За добу російська армія здійснила атаки на дев`ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 суботи, 15 липня.

У Чернігівській області за добу росіяни обстріляли чотири рази з мінометів Новгород-Сіверський район, зафіксовано 41 вибух. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та зранку росіяни здійснили два обстріли прикордоння. Зафіксовано 24 вибухи. Обстрілів зазнали Хотінська та Шалигинська громади, без наслідків.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 18 обстрілів прикордоння Сумщини. Зафіксовано 110 вибухів. Обстрілів зазнали Новослобідська, Хотінська, Краснопільська, Середино-Будська, Есманська, Дружбівська, Глухівська, Білопільська Новослобідська громада. Внаслідок одного з артобстрілів пошкоджено два приватні будинки.

Хотінську громаду ворог обстрілював з мінометів, зафіксовано 16 вибухів, пошкоджено два комбайни та два трактори приватної агрофірми. В Середино-Будській громаді внаслідок обстрілів пошкоджено три житлові будинки.

Читайте також: За добу на Бахмутському напрямку - 15 боєзіткнень, росіяни 408 разів обстріляли позиції Сил оборони

У Запорізькій області за минулу добу російські війська здійснили 45 обстрілів по містах і селах. Наразі зафіксовано 27 руйнувань об'єктів житлової та соціальної інфраструктури в 15 населених пунктах.

Також ворог здійснив 39 артилерійських ударів по території Гуляйполя, Залізничного, Новодарівки, Чарівного, Левадного, Успенівки, Приютного, Степногірська.

Окрім того, авіацією агресор поцілив по Оріхову, Омельнику, Малій Токмачці, Новоданилівці. Двічі атакував околицю обласного центру із застосуванням БПЛА. В результаті поранення отримав 62-річний чоловік.

У Дніпропетровській області вчора ворог знову застосував безпілотник. З нього скинув боєприпаси на Марганецьку громаду Нікопольського району. Людей не зачепило.

Читайте також: Повітряні сили вночі знищили чотири «Шахеди»

У Харківській області на Слобожанському напрямку агресор протягом доби здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Козача Лопань, Нескучне, Мороховець Харківського району та Тернова Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Дворічна, Западне, Кам’янка, Кислівка, Берестове та Фиголівка.

У Луганській області вчора росіяни атакували поблизу Діброви. Також загарбники атакували в бік Новосадового, що на Донеччині, яке дуже близько до Невського, яке, як і Білогорівка, потрапило під артилерійський вогонь агресора. По цих населених пунктах завдано ще й авіаційних ударів. За добу противник здійснив 103 обстріли, випустивши 467 снарядів.

У Донецькій області за добу агресор обстріляв Авдіївку (житловий сектор, кемпінг); Костянтинівку (житловий сектор); Благодатне (житловий сектор); Розлив (околиці населеного пункту). Пошкоджено 7 об’єктів: житловий будинок, ангар, п`ять транспортних засобів.

У Миколаївській області вночі Cилами та засобами протиповітряної оборони було збито три дрони-камікадзе типу Shahed 136. Вчора протягом дня ворог завдавав артилерійських ударів по береговій смузі та території Очакова Очаківської громади. Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки та лінію мережі інтернет. Відбулося займання сухої трави на відкритій території, яке було оперативно ліквідовано. Постраждалих немає.

Також вчора ворожі артилерійські удари завдавалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

По Херсонській області за добу росіяни здійснили 70 обстрілів, випустивши 361 снаряд. Зокрема, по Херсону росіяни здійснили один мінометний обстріл, випустивши 10 снарядів.

Загалом, росіяни влучили у райони 23 населених пунктів області, територію та будівлі дачного товариства села Садове. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 237 180 російських загарбників

Як повідомляв Укрінформ, за добу російські загарбники завдали 50 авіаційних ударів та здійснили 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню по території України.

Фото: Павло Кириленко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-