У Кривому Розі проклали трубу до водосховища «Південне»

У Кривому Розі проклали трубу до водосховища «Південне»

Укрінформ
У Кривому Розі для вирішення проблем з водопостачанням реалізовується проєкт з будівництва водогону від річки Інгулець до водосховища «Південне». Перша труба вже прокладена.

Про це в Телеграмі повідомляє голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Укрінформ.

«Перша «свіжа» вода до водосховища «Південне». Так, це лише одна труба і 20% від нормального споживання і 30% - від економного», - написав він.

Вілкул додав, що режим суворої економії буде подовжено.

Прокладання труби дозволить знизити обміління «Південного» і дати можливість реалізувати інші проєкти без зупинки водозабезпечення.

Він подякував «Кривбасводоканалу» та «АрселорМітталу» за допомогу в реалізації проєктів. Також додав, що наприкінці липня будуть ще гарні новини.

Збудований ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) трудобопровід забезпечить водою з річки Інгулець виробничі потреби підприємства у повному обсязі та надасть до 30% необхідного обсягу води для населення Кривого Рогу.

«Після руйнування Каховської ГЕС і обміління водосховища «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав нову водну артерію в місті. Це дозволить постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину», - повідомляє пресслужба компанії.

Наголошується, що завдяки цьому проєкту виробничі процеси на комбінаті будуть забезпечені водою у повному обсязі, а населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – 80-90 тис. кубометрів на добу.

Читайте також: Водопостачання на Дніпропетровщині планується відновити до осені – Шмигаль

Проєкт будівництва нового трубопроводу передбачав укладання труб діаметром до 1000 мм, виконання поглиблення у місці забору води до 6 метрів, проведення ліній енергопостачання, установку підстанцій для забезпечення роботи двох насосів, а також благоустрій території та забезпечення зручного проїзду. Цілодобові роботи тривали 20 днів.

За словами генерального директора комбінату Мауро Лонгобардо, будівництво водогону - один із чотирьох проєктів, які після підриву Каховської дамби швидко впроваджуються в місті для вирішення проблем водопостачання.

АМКР також є учасником ще одного проєкту – перекидання води з КРЕСівського водосховища; проєкт реалізується коштом обласного та міського бюджетів.

Читайте також: У Кривому Розі почалося будівництво водоводу Інгулець - «Південне»

Раніше повідомлялося, що 21 червня почалось укладання першої лінії труб на головному проєкті Інгулець-«Південне».

Інгулець буде поповнюватися з Карачунів.

Перекидання води необхідно зробити на 30 кілометрів у кілька ниток труби діаметром 1020 мм плюс будівництво насосних, трансформаторних, іншої інфраструктури, закупівлі обладнання.

На цей проєкт гроші виділив Кабінет Міністрів України, розпорядник грошей - Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Підрядник - компанія «Автомагістраль-Південь».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-